Водіям громадського транспорту у Львові роздали 700 пляшок води (фото)

IMG_9332

Для того, аби водії не страждали від зневоднення у спеку та не втрачали пильності на дорозі, активісти ГО «За якісний транспорт» провели акцію Твій баланс води — це життя на дорозі».

Сьогодні, з 5ї години ранку в автопарках міста активісти роздавали водіям безкоштовну воду, - передає кореспондент Дивись.info з місця подій.

Як зазначають організатори, через спеку в області почастішали ДТП, одна із причин - серцеві напади у водіїв через зневоднення.  «Три тижні тому на дорозі області у водія стався серцевий напад, він помер і потрапив у ДТП. Того дня була висока температура. Саме тому ми хочемо донести нашим водіям, що треба споживати нормальну кількість води, треба дбати про своє здоров’я. Тим більше, коли вони дбають про себе, вони дбають і про безпеку транспорту», — пояснив Святослав Товстига, голова ГО «За якісний транспорт».

700 літрових пляшок води були надані партнером акції, компанією «Оболонь», а її представники також розповіли, які існують норми споживання води у спеку: «За нормою, у таких погодних умовах треба споживати щонайменше півлітра столових мінеральних вод протягом півгодини-години. Водіям ми роздали газовану воду, тому що при такому температурному режимі краще споживати газовану мінеральну воду або слабогазовану водичку».

Але важливіше, що разом із водою кожен водій отримав спеціальний інформаційний буклет, який розповідає про норми споживання води у спеку, а також про небезпеки, які приховує зневоднення організму. Акцію вирішили проводити саме сьогодні, 18 сепрня, бо за прогнозом погоди на вулиці має стояти спека до +30. За словами Святослава Товстиги, у кабіні водія через безпосередню близькість до мотора, температура вища у середньому на 10 градусів.

Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО,

Фото Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: