Як на Львівщині проходили спільні навчання КОРДу та ФБР

PM155image001

Майже 40 українських поліцейських обмінювалися з американськими колегами досвідом проведення огляду місця події після вибуху у результаті спрацювання саморобного вибухового пристрою.

Про це повідомили у Нацполіції України.

Ці навчання є першими, що були проведені на базі Навчального центру вибухотехнічної служби Національної поліції України. У подальшому Центр готуватиме вибухотехніків на постійній основі.

На Львівщині у новоствореному Навчальному центрі вибухотехнічної служби Національної поліції України пройшли навчання працівників вибухотехнічних підрозділів поліції та бійців поліцейського спецпідрозділу КОРД. Зайняття відбувалися  в рамках курсу «Огляд місця події за фактом вибуху».

До навчань долучились 27 вибухотехніків зі всієї України та 10 працівників спецпідрозділу КОРД. Також у цих навчаннях брали участь представники аналітичного центру з терористичних вибухових пристроїв ФБР Сполучених Штатів Америки (ТЕDAC).

Курс передбачав обмін досвідом між Українськими фахівцями та їх американськими колегами у сфері протидії саморобним вибуховим пристроям. Практичну частину склали криміналістичні прийоми огляду місця події за фактом їх вибуху. Практиці передували заняття з теоретичної частини, а завершувалася практична частина обговоренням її результатів.

Зважаючи на те, що мають місце і вибухи в транспортних засобах та поблизу них, практичні заняття були організовані із застосуванням найбільш актуальних ситуаційних завдань.

У чотири автомобілі були закладені саморобні вибухові пристрої різного типу та потужності. Крім цього, було застосоване так зване «вторинне мінування».

Перед вибухотехніками стояло завдання знайти і знешкодити цей пристрій, убезпечивши місце події. Після цього поліцейські мали провести якісний та всебічний огляд місця вибуху, відзвітувати про пристрої, що вибухнули, їх потужність, принцип дії та складові частини.

Проведені навчання є першими, що проходили на базі Навчального центру вибухотехнічної служби Національної поліції України. В подальшому навчальний центр здійснюватиме підготовку поліцейських вибухотехніків на постійній основі. Його фахівці передаватимуть необхідні теоретичні знання і практичні навички молодим колегам, які щойно прийшли на службу. Окрім того, в закладі матимуть змогу підвищити свою кваліфікацію з вибухотехнічної складової працівники інших зацікавлених підрозділів. Ще однією функцією Центру стане навчання з вибухобезпеки для співробітників цивільних підприємств.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: