На Львівщині відкриють туристичний шлях до бункера Головного осередку пропаганди ОУН і УПА

2a14beb1aee2d71c6fecb12f25c690f7_L
Фото: Націоналістичний портал

Урочисте відкриття патріотичного туристичного шляху відбудеться 23 серпня.

Про це під час брифінгу повідомила начальниця управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталія Табака, інформує Дивись.info.

23 серпня о 8 ранку у селі Корчин, що на Львівщині, відбудеться урочисте відкриття патріотичного туристичного шляху до бункеру головного осередку пропаганди ОУН і УПА.

Богдан Сидорак, член ради Громадської організації «Клуб мандрівників Прикарпаття», організатор двох пошукових експедицій бункера Головного осередку пропаганди ОУН і УПА, каже, що бункер вдалося відшукати за допомогою місцевих жителів.

«Він розміром 35 на 5 метрів. Бункер Головного осередку ОУН і УПА цікавий тим, що там працювали чинні працівники Національного визвольного руху: Роман Шухевич, Галаса Орлан, Зарицька, місцеві знані особи: Петро Полтава, Горновий та інші. Всі праці відомі, які писалися в цьому бункері, є на слуху: «Хто такі бандерівці і за що вони борються», «Україна погибає: хто у цьому винен» тощо. В моєму розуміння — це Єрусалим Національно-визвольного руху», — переконаний Богдан Сидорак.

За словами Наталії Табаки, основна мета розробки такого шляху — вшанування пам’яті учасників національно-визвольних змагань, збереження історії, передання її подальшим поколінням і патріотичне виховання молоді.

«При обстеженні робіт ми зустріли численні групи, одна з них — учні школи Волинської області, тому сумнівів щодо доцільності і актуальності такого маршруту не виникає. Усі бажаючі, які захочуть пройтися таким шляхом, отримають безпечні та комфортні умови. Будуть встановлені інформаційні та навігаційні знаки, — каже начальниця управління туризму. — Старт буде у селі Корчин, далі рухаємося до бункеру, до Малої річки, далі ми підіймаємося на гору Перехресна і по хребту гори Парашка спускаємося до міста Сколе».

Урочисте відкриття заплановане на 23 серпня о 8 ранку. Воно розпочнеться зі служби Божої, а далі бажаючі зможуть помандрувати прокладеним маршрутом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: