Майже 70% видобувної галузі України припадає на нафтогазові компанії

DSC_0063
Фото: НГВУ "Надвірнанафтогаз"

70% надходження коштів до бюджету України з видобувної галузі припадає на нафтогазові компанії.

Про це під час прес-конференції, 22 серпня, повідомив регіональний представник «Асоціації Енерготрансарентність» Владислав Дейнеко, інформує Дивись.info.

У 2015 році видобувні компаній, за їх же даними, сплатили у бюджет країни 94,8 млрд грн. У свою чергу, державна фіскальна служба вказує на те, що вони отримали від компаній 92,5 млрд. 70% від цієї суми — це надходження від нафтогазових компаній, каже Владислав Дейнеко, ще 10% — від діяльності вуглевидобувних компаній і 15% від видобутку залізної руди та інших видів руд.

«За обсягами видобутку газу Львівщина перебуває на 3 місці в Україні, видобуваючи близько 650 млн кубів на рік газу і близько 140 тисяч тон нафти. У загальній структурі доходів бюджету, які сплачують видобувні компаній, на долю Львівщини припадає 3,3%. В грошовому еквівалентні це близько 2,3 млрд гривень, які видобувні компанії, що працюють на території Львівщини, сплачують до державного бюджету.  Для порівняння бюджет Львівщини 1,15 млрд гривень», — зазначив Владислав Дейнеко.

Нагадаємо, на Львівщині збільшили видобуток природного газу від початку року. При цьому, Львівська область є третьою в Україні за обсягами залежу нафти і газу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: