Підручники для 9 класів є в онлайн доступі

fotolia
Ілюстрація: Цікаво і корисно

На Львівщині школи забезпечені підручниками для учнів 9 класів лише на 25%.

22 серпня у Міністерстві освіти і науки України заявили про те, що підручники для учнів 9 класів доступні в електронному форматі на сайті МОН.

«Цього року під час планової закупівлі нових підручників для 9 класу в тендерних вимогах ми прописали, що разом із друкованою версією видавництво має надати МОН електронну версію книги для вільного розповсюдження. Нам треба ще багато працювати як над якістю змісту, так і над візуальним оформленням книг. Це лише перший крок до того, аби згодом запровадити повноцінні мультимедійні підручники, що значно більше відповідають потребам та інтересам сучасних дітей, ніж звичайна паперова книжка», — зазначила Міністерка освіти і науки України Лілія Гриневич.

Електронні версії підручників можуть стати у нагоді тим школам Львівської області, які не отримали їх друковані версії. Адже, як зазначила 21 серпня директорка департаменту освіти і науки ЛОДА Любомира Мандзій, в області лише 25% шкіл наразі отримали підручники для дев’ятикласників.

«Цього року ми змінюємо підручники для 9 класу. Станом на сьогодні, на Львівщину поставили 25% всіх підручників для 9 класу. Зараз їх скеровують в райони. Я розраховую, що до 1 вересня всі учні 9 класу зможуть отримати нові підручники», — розповіла Любомира Мандзій.

Для всіх інших класів підручники змінювати не будуть і діти користуватимуться тими, які вже є у школах.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: