Стартував прийом заявок на участь у програмі «Львів науковий» на 2017-2018 роки

img8961-1af5cccf8ea067808e42f2650b127ca5

Цього року науковці та наукові інституції Львова знову мають змогу отримати додаткове фінансування з міського бюджету.

Прийом заявок триває до 16 жовтня 2017 року. Результати будуть оголошені у листопаді 2017 року. Відповідно до Програми «Львів науковий» на 2017-2018 роки (Ухвала сесії Львівської міської ради №2282 від 20.07.2017), місто виділяє 500 тис. грн., з них 250 тис. грн. – на премії талановитим ученим, та ще 250 тис. грн. – на дофінансування міських наукових конференцій.

Програма «Львів науковий» започаткована у 2016 році і має на меті забезпечити розвиток та промоцію наукового потенціалу міста. Минулого року премії для талановитих учених у розмірі 25 тис. гривень отримали 10 науковців та 12 наукових заходів отримали дофінансування у розмірі від 10 до 24 тис. гривень.

«Усі мають час до 16 жовтня для того, щоб подати заявки. Ми б хотіли програмою «Львів науковий» генерувати і молодих науковців, щоб вони зрозуміли, що у Львові і в Україні є ринок, який готовий замовляти ті чи інші дослідження на базовому і місцевому рівні. Цьогоріч буде 20 премій по 25 тис. гривень: 10 з них – на конференції, 10 – на наукову роботу, тому є час ознайомитися і подати документи», - зазначив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

«На сьогоднішній день ми вже починаємо прийом заявок і вони вже надходять. Цього року передбачено фінансування у розмірі 500 тис. гривень. Були внесені деякі зміни до минулорічної програми, вони стосувалися відбору кількості переможців: цього року кількість визначає Керівна Рада програми, суму фінансування визначає також вона відповідно до кількості фінансування. Враховуючи конкурси, які вже були проведені, були внесені певні зауваження і зміни до учасників, що були реалізовані і вписані у нову програму», - зазначив координатор програми «Львів науковий», заступник директора з маркетингу ЛКП «Львівське конференц-бюро» Андрій Павлів.

«Фінансова підтримка з боку місцевої влади є майже всюди. Але так, щоб влада міста з власної ініціативи видавала премії для окремих дослідників та для підтримки заходів, то такого немає. У цей час, коли наука недофінансовується і заробітна плата дослідників є досить низькою, така ініціатива Львівської міської ради є дуже позитивною.

У цьому році ми вперше подали заявку і отримали фінансову підтримку для проведення конференції, яка дуже добре вписується у програму «Львів науковий»: донесення інформації про дослідників, які пов’язані зі Львовом, і зробили певні відкриття», - зазначив провідний науковий співробітник Інституту фізики конденсованих системи НАН України Андрій Трохимчук.

Цьогоріч правила конкурсу не змінилися – учасники подають заявки на участь у конкурсі, Керівна Рада програми розглядає їх та за об’єктивними критеріями визначає переможців конкурсу соціально-наукових проектів та у номінації «талановиті вчені».

Заявки на участь у конкурсі можна надсилати на електронну адресу: [email protected] або передати особисто за адресою: площа Ринок, 1, каб.416.

Прийом заявок триває до 16 жовтня 2017 року. Результати будуть оголошені у листопаді 2017 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: