Турчинов не виключає нової «військової авантюри» РФ в Україні

турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов не виключає нових спроб військового втручання Росії у справи України.

Про це він сказав під час зустрічі з міністром оборони Естонської Республіки Юрі Луйком, повідомляє прес-служба РНБО.

Зокрема, обговорюючи стратегічні командно-штабні навчання (СКШН) збройних сил РФ «Запад-2017», Турчинов висловив переконання, що на тлі складної економічної ситуації в Росії проведення таких масштабних навчань не може бути лише звичайним заходом бойової підготовки.

«Йдеться про демонстрацію рішучості російського військово-політичного керівництва жорстко реагувати на будь-які спроби світової спільноти відповідати у силовий спосіб на їх чергові військові авантюри», - сказав секретар РНБО України, додавши, що не виключає нових спроб військового втручання РФ у справи України, Білорусі, держав Південного Кавказу та Центральної Азії.

Під час зустрічі Турчинов і Луйк також обговорили перспективи спільних проектів у військово-технічній сфері та співпраці в питаннях кібербезпеки.

Своєю чергою Луйк наголосив, що Естонія завжди підтримувала територіальну цілісність України та наполягає на подальшому посиленні санкцій проти країни-агресора.

«Питання незалежності України для нас надзвичайно важливе. Це питання безпеки Європи», - сказав міністр оборони Естонської Республіки, підсумувавши, що Естонія високо цінує співпрацю з Україною.

«Ми сподіваємось і надалі поглиблювати двостороннє співробітництво та готові всіляко допомагати вашій країні», - наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: