Білорусь представила свій перший електромобіль

a23946f4-dcac-4c19-9e79-925b2cc6a071

У Білорусі представили перший електромобіль. Презентація відбулась на полігоні для випробувань мобільних машин Об'єднаного інституту машинобудування Національної академії наук (НАН), повідомляєагентство «БелТА».

У Білорусі представили перший електромобіль. Презентація відбулась на полігоні для випробувань мобільних машин Об'єднаного інституту машинобудування Національної академії наук (НАН), повідомляєагентство «БелТА».

Перший білоруський електромобіль створений на базі китайського Geely SC7, складальне виробництво якого ведеться на території республіки.

На одній зарядці білоруський електромобіль може проїхати близько 150 км. Заряджається він або 6 годин (від джерела живлення в 220 вольт), або 3-4 години (380 вольт). Потужність двигуна у першого експериментального зразка — 80 кінських сил.

Голова президії НАН Володимир Гусаков, представляючи автомобіль, заявив, що всі компоненти його електросистеми зроблені в Білорусії, крім накопичувача енергії (суперконденсатора). У найближчих планах, за його словами, «зробити 100-відсоткову локалізацію» і налагодити серійне виробництво.

Раніше гендиректор Об'єднаного інституту машинобудування НАН Сергій Поддубко заявив, що серійний білоруський електромобіль буде приблизно в два рази дорожче Geely SC7 в базовій комплектації. Ціна на Geely SC7, зібраний в Білорусії, починається від 19 тисяч білоруських рублів (трохи більше 250 тисяч гривень).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: