На Львівщині урочисто підняли Державний Прапор України

DSC_5712_1503472836

Сьогодні, 23 серпня, біля будівлі Львівської обласної державної адміністрації провели урочисту церемонію підняття Державного Прапора України.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Участь у заході взяли керівники області та міста, військові,  діячі науки та культури, представники міжнародних, громадських, релігійних організацій, громадськість.

Право підняти Державний Прапор надали Ангеліні Гуртяк – дівчинці з Луганська, доньці загиблого добровольця - молодшого лейтенанта Юрія Гуртяка, який брав участь у проведенні антитерористичної операції на Сході країни.

Курсанти роти почесної варти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного пройшли урочистим маршем.

«Сьогодні особливий день не просто в історії України, сьогодні особливий день для кожного українця. Ми вшановуємо не просто Державний Прапор України, не просто один із основних символів нашої держави, ми вшановуємо сьогодні наші національні  барви. Жовте колосся і синє небо – це ті відтінки, які не народилися  26 років тому з Незалежністю України. Це ті національні кольори, які йдуть до нас з глибини віків, тисячоліть. Це саме ці кольори відбивалися іскрою в руці, коли Ярослав Мудрий будував Софію Київську, ці кольори відбивалися в очах золотого лева на синьому тлі, під цими кольорами йшли в бій козаки Хмельницького, за ці кольори стояли Січові Стрільці. Ці кольори є святими для кожного українця. Поки є наш синьо-жовтий прапор, поки є наш золотий тризуб, доти є наша Україна і доти є ми, українці. Це символ не просто нашої держави – це символ нашої достойності, символ нашої перемоги, адже нам є чим гордитися, нам є що захищати», - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Окрім головного прапора області, військові урочисто пронесли синьо-жовті стяги, які у свій час майоріли в найгарячіших точках на Сході, підтримуючи бойовий дух бійців із Львівщини.

Також військовий оркестр Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного підготував для усіх присутніх концерт-дефіле.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: