Яку українську стрічку висунути у претенденти на премію «Оскар»? (Опитування)

58afd71878131-75524_1200
Фото: Українські Новини

8 стрічок подали заявки на Національний Оскарівський комітет України на здобуття премії Оскар.

29 серпня Національний Оскарівський комітет визначить претендента від України на здобуття премії Оскар у категорії Найкращий фільм іноземною мовою.

ІА Дивись.info пропонує детальніше ознайомитися з фільмами-претендентами.

Війна химер

Це художня історія на документальному матеріалі, відзнята її безпосередніми учасниками.

Як зазначено на сайті Docudays, фільм оповідає історію добровольця на фронті та його дівчини, яка приїхала туди одразу після битви. Він потрапив у Іловайський котел і втратив своїх найближчих побратимів-солдатів. Проїжджаючи зруйнованими містами, вона намагається зрозуміти суть війни і любові. Під час війни вони прямо говорять одне одному про свої почуття, вириваючись із котла. Це історія їхньої подорожі до лінії фронту та спроби спільного життя опісля всього. Стрічка є переосмисленням власного досвіду режисерки Анастасії Старожицької.

Прем’єра: 25.03.2017

DZIDZIO Контрабас

«DZIDZIO Контрабас» — повний метр, який продюсери та сам співак DZIDZIO називають народною комедією, яка розрахована на широку глядацьку аудиторію. За словами самого Михайла Хоми, фронтмена гурту DZIDZIO, головний герой все життя хотів стати великим артистом.

«Він збирає ще двох своїх друзів, щоб заробити грошей і реалізувати мрію. За сюжетом герої перевозять через кордон контрабанду, переодягнувшись священиками. Все йшло добре, поки в історію не втрутилася красива дівчина, після чого починаються справжні пригоди», — додає Михайло Хома.

У ролях: Дзідзьо (Михайло Хома), Ігор Кондратюк, Римма Зюбіна, Володимир Горянський, Олексій Вертинській, Олена Лавренюк та гурт DZIDZIO.

Режисер: Олег Борщевський.

Прем'єра: 31.08.2017.

https://www.youtube.com/watch?v=N7RPvSQszgM

Читайте також: Якщо люди не вміють сміятися над собою, вони не ростуть і не розвиваються, — DZIDZIO про свій фільм (інтерв’ю)

Рівень чорного

«Рівень чорного» — український документально-ігровий драматичний фільм.

Сюжет фільму: 50-річчя стає початком складного етапу в житті весільного фотографа Кості. Все, що він любив і до чого був прив'язаний, відходить назавжди. Хоча таких речей в його житті не так вже й багато: паралізований після інсульту батько, подруга — стиліст весільного журналу, старий кіт, слайди, на котрих він молодий та щасливий. Костя все життя фотографує чуже щастя. Для нього це звичайна рутина.

Режисер: Валентин Васянович

У ролях: Костянтин Мохнач, Катерина Молчанова

Прем’єра: 31.08.2017

Стрімголов

Українська психологічна драма. Події фільму розвиваються у сучасному Києві, де головні 27-річні «негерої» намагаються зробити непростий вибір в умовах «героїчного часу».

Антон, музикант-вундеркінд, що не впорався з покладеними на нього сподіваннями, повертається додому після двох років навчання у Швейцарії і піврічного лікування алкогольної залежності в психоневрологічному диспансері під Києвом. Його дідусь, людина суворих принципів, вивозить хлопця в село, далеко від принад великого міста. Одного разу Антон зустрічає Катю, яка, як і він, намагається знайти своє життя в житті. Вона незабаром має поїхати до Берліна разом із своїм хлопцем Йоганном, німецьким фотожурналістом, з яким вона познайомилася під час подій на Майдані. Однак її зустріч з Антоном приносить новий імпульс у її життя і глибоко впливає на них обох.

Актори: Олег Мосійчук, Андрій Силецький, Даша Плахтій

Режисер: Марія Степанська

Прем’єра: 9.11.2017

https://youtu.be/u-jk7DSeML4

Червоний

Український історичний фільм, однойменна екранізація роману Андрія Кокотюхи. Прем’єра стрічки запланована на 24 серпня 2017 року —  День Незалежності України.

За сюжетом події розгортаються у 1947 році. У страшну м’ясорубку сталінських таборів потрапляє воїн УПА Данило Червоний, де мусить пройти крізь пекло і нелюдські умови каторги, переслідування  кримінальних ватажків, підлість, зраду і відчай.

Данило знаходить в собі сили протистояти репресіям начальника табору і робить відчайдушну спробу вирватися на волю, піднявши перше повстання у таборі.

Актори: Микола Береза, Олег Шульга, Олександр Мавріц, Любов Тищенко та ін.

Режисер: Заза Буадзе

Прем’єра: 24.08.2017

https://youtu.be/0fP3uJz4xKU

Читайте також: Якщо ми на гібридній війні, тоді нехай ця зброя теж працює, — режисер фільму «Червоний» про українське кіно

Жива

Фільм було знято за реальними подіями, які трапилися з Анною Попович у 1950-х роках. У 91 рік Попович розповіла свою історію авторам стрічки та дозволила її екранізувати. Більша частина зйомок відбувалися у Ґорґанах, у тих місцях, де відбувались події з життя Попович. Сцену з допитом головних героїв знімали у львівському Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», директор якого, Руслан Забілий, виступив консультантом фільму.

Актори: Ольга Комановська, Ростислав Держипільський, Юрій Хвостенко, Володимир Правосудов, Володимир Климук

Режисер: Тарас Химич

Прем’єра: 24.11.2016

Микита Кожум’яка

Маленький Микита, син відомого богатиря Кожум’яки, вирішив, що теж може здолати дракона, як це колись зробив його тато. Не зважаючи на заборони батька, Микита знаходить спосіб вплутатися в пригоду, і тепер тільки від його хоробрості залежить, чи подужає він ожилого дракона і чи повернеться з чарівного світу назад додому.

Режисер: Манук Депоян

Ролі озвучили: Василь Вірастюк, Руслана Писанка, Віктор Андрієнко, Сергій Сивохо та інші.

Прем’єра: 29.12.2016

https://www.youtube.com/watch?v=dxp_4gjde50

Чужа молитва

Історико-драматичний фільм розповідає історію кримської татарки Саіде Аріфову, яка під час і після Другої світової війни двічі врятувала 88 дітей-сиріт: спершу — від нацистів, видаючи дітей за кримських татар, а вдруге — від військ НКВС, які здійснювали депортацію кримських татар у травні 1944 року, довівши, що діти — євреї.

Актори: Лілія Яценко, Ахтем Сеїтаблаєв, Веніамін Прибура та ін.

Режисер: Ахтем Сеїтаблаєв

Прем’єра: 18.05.2017

 

Долучайтесь до нашого опитування:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: