У глави МЗС Німеччини вимагають роз'яснень щодо вечері з Путіним

org_fzal24

Партія «Союз-90» / «Зелені» закликала главу МЗС Німеччини Зігмара Габріеля до вересневих виборів дати роз'яснення щодо його вечері з президентом Росії Володимиром Путіним і колишнім канцлером ФРН Герхардом Шредером, яка відбулася 2 червня у Санкт-Петербурзі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Глава МЗС повинен розвіяти підозри в тому, що Шредер намагається використовувати його для просування інтересів Путіна і "Роснефти". Це стало б нечуваним афронтом для Євросоюзу і серйозною проблемою для Німеччини», - заявила співголова фракції «зелених» у бундестазі Катрін Герінг-Еккардт.

«Це аж ніяк не приватна справа, коли Шредер, будучи лобістом "Газпрому" і кандидатом в члени наглядової ради "Роснефти", організовує багатогодинну зустріч Габріеля з главою російської держави. Габріель повинен розповісти, які теми обговорював на цій зустрічі», - підкреслила Герінг- Еккардт.

«Зелені» хочуть в першу чергу з'ясувати, чи не обговорювалися в ході вечері інтереси «Роснефти», газопровід «Північний потік - 2» і послаблення санкцій ЄС проти Росії.

Депутат від партії «Союз-90» / «Зелені» Марілуіза Бек вже направила відповідний письмовий запит уряду ФРН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: