У Львові триває фестиваль Параджанов На Левандівці

Цього року на Левандівці вдруге проходить Міжнародний Фестиваль Параджанова.

Упродовж 20-27 серпня Культурно-мистецький центр «Супутник» та парк Левандівський перетворилися на епіцентр міжкультурного діалогу та актуального мистецтва. На День Незалежності хедлайнерами цього року стануть гурти «Sisters Voice», «Lemko Blue Grass Band» та запальні «Гуцул Каліпсо».

У цьому фестивалі висвітлюється постать Параджанова, яка є надзвичайно цікавою. Хтось знає Сергія Параджанова як режисера, хтось як майстра, художника з колажу, а хтось його знає як хорошого співрозмовника і друга. Уже 2-ий рік поспіль проводиться Міжнародний фестиваль Параджанова на Левандівці і дуже багато людей доєднані до цієї події.

Особливістю Фестивалю є міжнародна резиденція «Тінь свободи». На основі відкритого конкурсу куратори обрали 10 проектів від митців з Грузії, Польщі, України та Білорусі. Відтак, на Левандівці разом з громадою творитимуть Матеуш Ковальчик (Польща), Мекі Гіоградзе (Грузія), Люсі Хагоутян (Грузія / Франція), Гжегож Козера (Польща), Марія Маголі (Україна), Ольга Салахеєва та Павло Нехаєв (Білорусь), Сергій Шабохін (Білорусь, Польща), Жанна Гладко (Білорусь),Ігор Стахієвич (Білорусь) та Настя Кулік (Україна).

Цього року програма така ж насичена майстер-класами і воркшопами.

Вже традиційно 24 серпня на День Незалежності у парку Левандівському відбудеться великий концерт за участю вихованців КМЦ «Супутник» та  Народного дому Левандівки. Хедлайнерами цього року стануть гурти «Sisters Voice», «Lemko Blue Grass Band» та запальні «Гуцул Каліпсо».

Також  в рамках фестивалю знову відбудеться проект «Ніч театру», в рамках якого на Левандівку завітають 9 альтернативних театрів зі всієї України.

Левандівка і Левандівський парк у минулому був летовищем. Тому під час фестивалю функціонуватиме повітряна куля, на якій усі охочі зможуть політати на висоті 150 метрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: