Під час теракту в Києві постраждала родина Героя України

pm886image002

Страшна трагедія сталася в Києві 24 серпня – агенти російських спецслужб скоїли напад на дружину й тещу Героя України, командира роти снайперів 79-ої аеромобільної бригади Валерія Чибінєєва.

Про це повідомив головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

«Сьогодні вночі я заїжджав у лікарню, спілкувався з іще одним постраждалим від вибуху, а також поспілкувався з джерелами, які ведуть розслідування. Справа поки що в компетенції Національної поліції, але, очевидно, що боротьба з тероризмом – це завдання СБУ, і справу мають передати туди», – розповів він.

«Отже, картина злочину така. З нагоди параду на честь Дня Незалежності України в Київ В.Чибінєєв приїхав разом із дружиною і її мамою. Валерія запросили на президентський прийом. А жінки вирішили прогулятися Києвом у супроводі друга Валерія, колишнього учасника АТО. Людина це непублічна. Коли вони йшли вулицею Грушевського з боку Маріїнського парку, то прямо навпроти магазину «Санахант» за їхніми спинами пролунав вибух. Вибух був на відстані від 1 до 3 метрів, і стався не на землі, а на висоті людського зросту. У ветерана АТО – два осколкові поранення в плече і в живіт. Поранення серйозні, але життя його поза небезпекою, він зберіг рухливість і енергію. Кілька осколків застрягли в його рюкзаку. Також легко поранено дружину Чибінєєва, її стан госпіталізації не потребує. Однак важких осколкових поранень у голову зазнала її мама. Зараз вона в реанімації, за її життя борються лікарі», – деталізував журналіст.

Першу допомогу постраждалим надали бійці Нацгвардії з аптечками.

«Випадковість це чи теракт? Був це саморобний вибуховий пристрій чи бойова граната? Ні, це не випадковість. Експерти вже зараз упевнені, що в сім'ю українського офіцера кинули бойову гранату РГД-5. Поруч не було інших перехожих, неподалік – урядові об'єкти, автобуси і бійці Нацгвардії – вони були значно легшою ціллю для терориста. Але атакували саме сім'ю героя. Гранату кинули зі схилу, з боку Маріїнського парку. І через парк терорист утік. Триває пошук свідків нападу терориста. Він напевно був не сам. Найімовірніше, на параді терорист виявив і ідентифікував сім'ю Чибінєєва і використав для нападу гранату, яка була при ньому», – пояснив Бутусов.

Глава Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що слідчі поліції Києва внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про відкриття кримінального провадження за ст. 15 та ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. На місці події працює спільна слідчо-оперативна група поліції і Служби безпеки України.

«Зараз проводиться детальний аналіз інформації, яка, можливо, сприятиме розкриттю цього правопорушення. Експерти досліджують рештки вибухового пристрою. Найближчим часом ми розумітимемо масу і категорію цього пристрою – чи це була якась штатна бойова одиниця (граната), чи якийсь саморобний пристрій», – зазначив Сергій Князєв.

Він також додав, що поліцейські встановили та опитують осіб, які в момент вибуху знаходилися неподалік від місця події. Також правоохоронці встановлюють осіб, причетних до злочину.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: