На Львівщині СБУ затримала адміністратора антиукраїнських спільнот у соцмережах

549650

Співробітники Служби безпеки України протягом серпня припинили діяльність декількох адміністраторів, які підтримували антиукраїнські спільноти у соціальних мережах «Вконтакте» та «Одноклассники».

Правоохоронці встановили та затримали проросійських пропагандистів у Київській, Львівській, Черкаській, Хмельницькій, Харківській, Чернігівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській та Сумській областях, інформує прес-центр СБУ.

На Львівщині за завданням російський кураторів антиукраїнський пропагандист створив розгалужену мережу веб-ресурсів та спільнот у соціальних мережах ‒понад два десятки сторінок. На них чоловік розміщував заклики до захоплення державної влади та поширював антиукраїнські матеріали на підтримку військової агресії РФ проти нашої країни.

Оперативники СБ України задокументували, що агітатори, яких фінансували куратори з російських спецслужб, отримали завдання активізувати антиукраїнську пропаганду саме напередодні Дня Незалежності. Основним завданням кремлівських інформаційних найманців було створення картинки несприйняття центральної влади у декількох регіонах країни. Зловмисники, за вказівкою російських кураторів, зокрема, публікували заклики до повалення конституційного ладу, державної влади та порушення територіальної цілісності в країні.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справ співробітники спецслужби вилучили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами отримання завдань від російських кураторів та розміщення антиукраїнських матеріалів.

За виявленими фактами відкрито низку кримінальних проваджень за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: