На Старосамбірщині відкрили унікальну «Вежу пам’яті» (фото)

DSC_0865_1503905077

У неділю, 27 серпня, на вершині гори Діл, що біля села Недільна Старосамбірського району відкрили та освятили так звану «Вежу пам’яті» - унікальну дерев’яну дзвіницю аналогів якій нема в Україні та поза її межами.

У неділю, 27 серпня, на вершині гори Діл, що біля села Недільна Старосамбірського району відкрили та освятили так звану «Вежу пам’яті»  - унікальну дерев’яну дзвіницю аналогів якій нема в Україні та поза її межами.

Про це повідомляє прес-служба ЛОР.

Дерев’яна споруда – це величний пам’ятник всім, хто віддав життя за волю і незалежність України, в місці, яке увійшло в історію національно-визвольної боротьби під псевдо «Київ», оскільки тривалий час було важливим осередком цієї боротьби.

Місце для спорудження такого пам’ятника вибране не випадково. На горі Діл в роки Другої світової війни діяла підстаршинська школа УПА. В одному з боїв з німецьким військовим підрозділом загинуло 43 повстанці.

Довідково:

Перші роботи на горі Діл розпочалось у 2009 році.

Ідея будівництва Вежі належить уродженцю с. Недільна Ігорю Піхоцькому, а втілення задуму в життя стало можливим завдяки львівському архітектору Олесю Дзиндрі, який розробив проект унікальної дерев’яної споруди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: