У лісотехнічному університеті обговорили, як вберегти ліс

150392644959a418b17ad39

У лісотехнічному університеті фахівці обговорили питання збереження лісу.

Про це інформує прес-центр ЛОР.

Збереження лісового середовища, створення умов для природного лісовідновлення та перехід на вибіркові та поступові рубання лісу - про це йшлося під час навчального семінару для керівників та спеціалістів державних лісогосподарських підприємств на тему: «Використання вибіркової системи рубань на засадах наближеного до природи лісництва», який відбувся у Національному лісотехнічному університеті сьогодні, 28 серпня.

«Перехід на вибіркове та поступове рубання лісу – це вимога часу та суспільства, - наголосив під час виступу перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус. - Потрібно також зосередитися на відновленні лісу. На Львівщині розроблена відповідна обласна програма. Також важливими для нас є напрацювання наших науковців. Хочу наголосити, що у наступному році пріоритетом залишатиметься лісовідновлення. Усім, хто працює у цій галузі, слід належно підготуватися до цієї роботи, в тому числі й в питанні освоєння коштів».

Під час семінару йшлося про те, що частка вибіркових та поступових рубань лісу від загальної площі рубок головного користування має становити 70-80%. За даними Головного управління лісового та мисливського господарства області, за підсумками 2016 року такі види рубок склали 82%.

До слова, цього року з обласного фонду охорони навколишнього середовища було виділено кошти науковцям лісотехнічного університету для розробки необхідної документації  для забезпечення переходу до нових сучасних та ощадливих до природи форм використання лісу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: