Викрадення українця в Білорусі. Стали відомі подробиці

20170828142138-d582c161b44b0aab08d6fb3c2ea538fc-720x440

У Білорусі, в місті Гомелі, був викрадений 19-річний громадянин України Павло Гриб.

Павло Гриб, як і його сестра Ольга, навчався на Факультеті гуманітарних наук Києво-Могилянській академії. Брав участь в Евромайдані. У зону АТО, на відміну від батька, воювати його не взяли за станом здоров'я - він інвалід з дитинства, пише видання «Четвертая власть».

«Син поїхав 24 серпня в місто Гомель. І не виходив на зв'язок. 25 числа я вже вирушив сам на україно-білоруський кордон з'ясовувати подробиці», - зазначив батько, Ігор Гриб.

За його словами, син поїхав на зустріч з дівчиною, з якою познайомився в інтернеті.

«Вона повинна була приїхати на зустріч з ним в Гомель», - говорить батько.

Зараз аккаунтом дівчини займаються українські правоохоронці. При цьому Ігор Гриб додає - є всі свідчення того, що син дістався до Гомеля.

«На кордоні білоруські прикордонники, як тільки я запитав їх про сина, почали рішуче і поспішно заявляти, що "такий кордон не переходив", і т.д. Але водій автобуса, на якому їхав син, запевнив мене, що все, хто сіли на автобус в Чернігові, дісталися до Гомеля. Жоден з них не зійшов раніше», - говорить Ігор Гриб.

За його словами, він вже звернувся в СБУ, ДПСУ, і МВС України. Українська сторона подала запит в МВС Білорусі, і є перша відповідь - в Мінську заявили, що ні в одному СІЗО на території Республіки Білорусь Павло Гриб не виявляється.

«Я особливо хочу підкреслити, що Паша - інвалід! Він хворий, йому не можна піднімати тяжкості, він змушений постійно приймати ліки. Якщо йому їх не дадуть, він може померти!», - заявив батько.

За його словами, ніяких відомостей з РФ або Білорусі про місцезнаходження його сина до нього не надходило.

При цьому він упевнений, що його викрало ФСБ - в РФ на Павла було заведено справу за статтею «тероризм» за запитом прокуратури Краснодарського Краю. Причиною послужили пости Павла в соцмережах.

Ми так і не знайшли його пости і акаунти, можливо, він писав під псевдонімом.

«Я впевнений, що за допомогою цієї "дівчинки" його так виманили з України», - нарікає батько.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: