Чим небезпечна африканська чума та як від неї вберегтися

14109
Фото ілюстративне. Джерело: Нива Переяславщини

Львівська область — єдина в Україні, де не зафіксовано випадків африканської чуми у свиней. Однак у сусідньому Закарпатті їх п’ять.

Львівська область — єдина  в Україні, де не зафіксовано випадків африканської чуми у свиней. Однак у сусідньому Закарпатті їх п’ять.

Про це під час брифінгу, 29 серпня, повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Євген Баркита, інформує Дивись.info.

Сьогодні у Закарпатській області зафіксовано 5 випадків зараження свиней африканською чумою. Ще по одному випадку зафіксували на Рівненщині та Волині. За словами начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Євгена Баркити, Львівська область єдина в Україні, де не було зафіксовано випадків цієї хвороби.

«Аби вберегтися, треба максимально обмежити доступ сторонніх осіб до господарства, де є свині, не годувати тварин продуктами тваринного походження, не контактувати десь у сусідніх областях з господарствами. Тим же, хто був у місцевостях, де палає африканська чума, необхідно дезінфікувати колеса транспорту», — радить фахівець.

Євген Баркита каже, що першими ознаками хвороби є синюшність та гарячка. Також у тварини уражаються внутрішні органи. У разі виявлення випадків африканської чуми, вживаються обмежувальні заходи: закриваються всі в’їзди, виїзди, обмежується рух транспорту, всіх свиней умертвляють і знищують.

У Держпродспоживслужбі закликають людей повідомляти про випадки смерті тварин або при виявленні у них ознак африканської чуми. Телефон цілодобової чергової служби: 261 53 87.

Євген Баркита наголошує: африканська чума не загрожує здоров’ю людей та інших тварин. Це єдина хвороба, яка передається виключно серед поголів’я свиней. Натомість, вона може принести великі збитки економіці країни.

Нагадаємо, на Львівщині перевірятимуть автомобілі через загрозу африканської чуми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: