Львівська облрада підтримує конкурсний розподіл коштів бюджету області

150401584359a575e34acd9

Про ефективність конкурсної складової регіональних цільових програм Львівської області йшлося сьогодні, 29 серпня, під час засідання фокус-групи за участі представників Львівської обласної ради, облдержадміністрації та громадськості.

Зокрема було презентовано дослідження ефективності проведення конкурсів щодо розподілу коштів обласного бюджету на реалізацію обласних цільових програм, йдеться на сайті Львівської облради.

На сьогодні одним із ключових інструментів розвитку на регіональному рівні є цільові програми. Донедавна значна кількість програм не дофінансовувалась, була відсутня система оцінки та моніторингу, спостерігався не достатній рівень доступності до інформації про програми, особливо ті, які містять конкурсну складову. Однак, починаючи з 2016 року, ситуація на Львівщині значно покращилася – кількість програм було скорочено, частину з них укрупнено в комплексні програми за галузевою ознакою – медицина, освіта, культура, агропромисловий комплекс тощо. При цьому, в межах однієї програми виконавцями окремих заходів, об’єднаних спільними цілями змогли виступати різні галузеві структури. Також збільшився обсяг гарантованого фінансування програм.

Як зазначив начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, МТД та зовнішньоекономічних  зв’язків Іван Собко, позиція депутатського корпусу обласної ради полягає у тому, щоб дофінансовувати ті речі, які матимуть видимий якісний результат для наших громад, даватимуть поштовх до розвитку зокрема соціальної інфраструктури.

«Бюджетна комісія на своїх засіданнях дуже ретельно та виважено розглядає ті рішення, які передбачають скерування коштів бюджету області на різні потреби, - наголосив Іван Собко. - Обласна рада спільно з департаментами облдержадміністрації зробили інформацію про обласні програми та конкурси максимально публічною та доступною. Прикладом того, як на конкурсній основі здійснювати відбір проектів та використовувати фінансовий ресурс саме на розвиток є обласний конкурс мікропроектів. Цього року  програма мікропроектів була значно удосконалена та переведена на онлайн-форму подачі заявок, що дало можливість спростити подачу документів та оцінку проектів експертами».

Він також додав, що керівництво області ставить завдання зробити процеси витрачання бюджетних коштів відкритими та зрозумілими. До слова, Львівщина своїм досвідом уже ділиться з іншими областями, зокрема нещодавно з такою метою працівники відділу відвідали Харківщину.

Як відомо, у Львівській області діє 42 регіональні цільові програми, на які передбачено рекордну суму – 1 млрд 45 млн грн.,  з них 14 містять конкурсну складову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: