У Львові хочуть запустити нову тролейбусну лінію по вулиці Пасічній

0E1j7rHoMx421

У мікрорайоні можуть запустити нову тролейбусну лінію, плани на яку були ще понад п’ять років тому.

Про це пише портал 032.ua.

За словами речника ЛКП «Львівелектротранс» Івана Бондара, підприємство вважає за доцільне утворення двох розворотних кілець на перспективній тролейбусній лінії на вулицю Пасічну.

«Перше розворотне кільце: у межах вулиць Ярошинської — Каштанова — Медової Печери. Це так як до 1997 року там розвертався автобусний маршрут №7. Друге розворотне кільце могло би бути на вулиці Пасічній, поруч із Пагорбом Слави», - розповів Іван Бондар.

Це буде цілком нова лінія, протяжність якої складе орієнтовно 8,5 кілометрів.

Окрім цього, щоб лінія почала діяти, потрібні додаткових 5 — 6 тролейбусів-«гармошок», які можуть бути як новими, так і вживаними, на зразок «Škoda 15Tr». На балансі ЛКП «Львівелектротрансу» є 6 таких тролейбусів-гармошок, які курсують на маршрутах №3, №2 і №25.

«Також треба врахувати, що якщо цей тролейбус на Пасічну буде можливим, потрібно буде запроектувати зміни конфігурації перетину вулиці Каштанової, щоб був відповідний радіус повороту тролейбуса (не менше 18 метрів)», - пояснив Іван Бондар.

До кінця року передбачається планова закупівля транспорту: місто має придбати ще кілька тролейбусів для депо «Львівелектротрансу», але їх кількість залежатиме від фінансування.

«Ми направили відповідну інформацію з попереднім описом того, що потрібно, аби забезпечити проведення такої лінії, голові Личаківської районної адміністрації. Знаємо, що ця тролейбусна лінія була запланована ще в ході реконструкції вулиць до Євро-2012. Все, що залежатиме від нас в тому, аби тролейбус на Пасічну поїхав, ми готові зробити», - заявили на підприємстві.

Як розповів голова Личаківської РА Іван Лозинський, питання запуску тролейбусної лінії по Пасічній справді планується тривалий час.

«Давно вже назріває це питання, щоб пустити тролейбуси по Пасічній, а кінцеву зробити або на Медової Печери, або біля моста. Втім, біля моста там недалеко є кінцева «двійки», а от на Медової Печери є великий масив на сотні будинків. Думаю, що там було б добре зробити кінцеву», - сказав Іван Лозинський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: