Аваков розповів нові подробиці розслідування ДТП за участі авто Димінського

_97489254_33333333
Фото з соцмереж

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про нові факти розслідування ДТП за участі кортежу бізнесмена Петра Димінського

.

Про це йшлося на брифінгу, - передає Укрінформ.

«На сьогоднішній день мені відомі факти про те, що експертиза ДНК підтвердила, що в машині сліди ДНК однієї людини, і це не та людина, яка заявила, що вона була за кермом», - зазначив Аваков. Він додав, що всі інші слідчі дії будуть проведені у відповідності до закону.

Фото з соцмереж

У ці хвилини в одному із судів Львова розглядають скаргу адвокатів Андрія Борща, охоронця бізнесмена Димінського, який взяв на себе відповідальність за ДТП.

Водночас, під час робочого візиту на Львівщину, розслідування ДТП прокоментував і президент Порошенко.

«У мене немає сумнівів, що розслідування будь-якого ДТП, в тому числі і цього резонансного злочину, має відбуватися абсолютно прозоро, незалежно від статусу тої людини, яка вчинила злочин. Вона має понести відповідальність, – сказав Петро Порошенко. – Зараз, наскільки мені відомо, справа витребувана до Києва. Я думаю, що це додасть об’єктивності цим процесам, мене про це інформував міністр внутрішніх справ. Я не маю жодного сумніву щодо об’єктивності розслідування».

Нагадаємо, 18 серпня близько 15.00 на автодорозі Львів – Краковець у селі Ямельня, Яворівського району, сталася смертельна ДТП. В результаті цього на місці загинула жінка, водій автомобіля «Опель Астра». Також у ДТП постраждав автомобіль Mercedes S 65 AMG, що належить бізнесмену Петру Димінському. Втім, вину за пригоду взяв на себе охоронець бізнесмена, Андрій Борщ. Однак невдовзі у поліції повідомили, що мають беззаперечні докази того, що охоронець не був за кермом автомобіля, який потрапив у ДТП.

Радник міністра МВС Антон Геращенко повідомив, що слідство запропонувало бізнесмену Димінському здати взірці ДНК, аби встановити, чи був він за кермом автомобіля, що розбився. Водночас, він розповів, що бізнесмен отримав дві повістки на допити в якості свідка. Однак, минулого тижня Петро Димінський покинув Україну. Адвокат Димінського Микола Лисий заявляє, що той не отримував повісток на допит. За його словами, львівський бізнесмен був допитаний слідчим у неділю, 20 серпня, про що складено відповідний протокол. Адвокат переконує, що Димінський не тікав до Женеви, а перебуває там із бізнес-візитом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: