На Львівщині триває інтенсивна підготовка бойових підрозділів ВДВ за стандартами НАТО (фото)

IMG_5462

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки продовжуються
інтенсивні польові заняття із особовим складом батальйону однієї з десантно-
штурмових бригад ВДВ.

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки продовжуються
інтенсивні польові заняття із особовим складом батальйону однієї з десантно-
штурмових бригад ВДВ.

Розрахований на 55 днів курс підготовки за участі іноземних інструкторів передбачає щоденні заняття на різних ділянках полігону.

Зі слів військовослужбовців, усі заняття безпосередньо організовують і проводять українські інструктори, які були підготовлені за участі фахівців із США, Великобританії, Канади та Литви. Іноземні партнери на даний момент є спостерігачами та порадниками інструкторського колективу.

«За час проведення АТО це наша перша можливість провести підготовку
батальйону у повному складі. Ми маємо добру нагоду зробити це у комплексі: починаючи від індивідуальної підготовки військовослужбовців і завершуючи бойовим злагодженням батальйону загалом», –  зазначив заступник командира батальйону ВДВ
майор Олександр Бордюг.

Зі слів офіцера, заняття сплановані та організовані якісно. Є певні відмінності, які до цього не використовувались у стандартній навчальній програмі. Зокрема, це аспекти підготовки снайперів. Влучних стрільців десанту готують окремо. Навчають не лише вражати цілі, але й значна кількість навчального часу відводиться на тактичні заняття, заняття із розвідки, маскування, інженерної підготовки тощо. Також, завдяки розгалуженій навчально-матеріальній базі полігону і широкому вибору імітаційних засобів, цікаві і змістовні тренування були проведені з інженерно-саперним взводом
батальйону.

Десантники наголошують, що співпраця з іноземними партнерами є двосторонньою, триває активний обмін практичним досвідом.

«Серед військовослужбовців батальйону, близько 70 відсотків є ветеранами бойових дій. У роботі із іноземними інструкторами ми відчуваємо зацікавленість і повагу до наших практичних знань та умінь. До прикладу, програма, яка використовується у підготовці підрозділів під час курсу базується на відпрацьованих стандартах за предметами бойової підготовки, які вони вважають доцільними і по яких армії країн НАТО тренують свої війська. При відпрацюванні розкладу занять на весь період підготовки вони показали те, що вони бачать. І порадились із нами щоб ми хотіли додати. Ми зазначили те, що нас цікавить насамперед. І ці корективи були визнані доцільними і внесені у розклад. Крім того, під час кожного із занять, у форматі брифінгу ми обговорюємо відмінності і ситуації, з якими ми мали справу під час перебування в АТО», – говорить майор О. Бордюг.

Додамо, що попереду у військовослужбовців підрозділу Високомобільних десантних військ також й участь у міжнародних навчаннях «Репід Трайдент», які відбудуться на Львівщині у вересні цього року. Конкретні завдання, які будуть виконувати десантники у контексті навчання стосуватимуться, безпосередньо, специфіки діяльності військових частин ВДВ. Крім того, паралельно з підготовкою підрозділів триває і підготовка штабу батальйону.

Офіцери ВДВ набувають знань щодо розробки та планування бойових
операцій, а також командно-штабних процедур за стандартами армій країн
Північноатлантичного альянсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: