У Росії ліквідували двох екс-офіцерів Альфи, які зрадили Україну

1501263556

У ході операції російських силовиків на околиці Хасавюрта (Дагестан, РФ) убито двоє колишніх офіцерів кримського спецпідрозділу «Альфа».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє журналіст Юрій Бутусов.

За його інформацією, убитими виявилися колишні працівники СБУ, які в 2014 році відмовилися виконувати наказ командування і перейшли на бік російських окупантів в Криму.

«Підполковник Олександр Байбутлов, 1.11.77 року народження, з Севастополя, оголошений в Україні в розшук за дезертирство, а також підполковник Денис Ракицький, 6.08.77 року народження, з Севастополя, оголошений в Україні в розшук за дезертирство», - пише Бутусов.

Обидва силовики закінчили Севастопольський військово-морський інститут імені Нахімова, а в березні 2014-го проходили службу в Центрі спеціальних операцій СБУ в Севастополі. Ракицький був командиром групи у відділі, Байбутлов - був головним спеціалістом відділу.

В 2016 році, за словами журналіста, обидва зрадника були нагороджені медаллю Міноборони РФ «За повернення Криму».

З часом підрозділ, який перейшов до складу ФСБ РФ, почали направляти для участі в операціях в Чечню і Дагестан. Під час однієї з них, 28 серпня, були вбиті два зрадника України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: