Я не бачу перспектив будівництва Львовом сміттєпереробного заводу, - Рудницький

153-700x350

Колишній директор департаменту з поводження з відходами ЛМР Іван Рудницький переконаний, що Львову не вдасться за два роки побудувати сміттєпереробний завод.

Про це він заявив в інтерв’ю ІА ZIK. «Будівництвом заводу опікується Степан Пакіж з «Львівтеплоенерго». Формальною підставою для цього є те, що він буде зведений на території ТЕЦ-2. Як це можливо – невідомо. Адже Пакіж мав би цілком зосередитись на своєму підприємстві. До того ж, він також керує «Залізничтеплоенерго», що вже створює подвійне навантаження. А тут з новим заводом величезний масив роботи, на якому треба чітко сконцентруватись», - заявив Іван Рудницький.

Екс-директор додав, що він не бачить перспективи у такій організації роботи. «Пакіж непоганий фахівець, але у нього в підпорядкування два величезних і складних підприємства. А сміттєпереробний завод потребує дуже багато зусиль, адже нічого подібного не будувалось в Україні. Треба вивчити питання «з нуля» і проконтролювати процес від початку і до кінця. Чомусь мені так здається, що мине два роки, а заводу не буде. Звичайно ж, Андрій Іванович знайде виправдання, але це буде його особиста поразка».

На думку Івана Рудницького логічно було б провести конкурс та визначити підрядника для проектування та будівництва заводу. «Але і так вони не мають наміру діяти – хочуть робити все самостійно. За такої організації роботи через два роки в кращому випадку розрівняють територію і заб’ють палі. У Садового вже замовили проект заводу у інституту з Харкова, але йдеться лише про сортування і компостування, а як же далі, що робити з рештою сміття? Вивозити на полігон, але ж ним ніхто не займається. Спалювати чи робити RDF, але ж таке підприємство проектується в комплексі. Ніхто не прийде зі сміттєспалювальним заводом, якщо вже буде кимось іншим зроблено попередні ланки. Важко уявити, чому цього не хочуть зрозуміти», - підсумував екс-директор департаменту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: