Хто з відомих політиків іще не має дітей (інфографіка)

IMG_8003-1
В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун

Серед українських й іноземних політиків є чимало осіб, які досі не стали батьками.

Серед українських й іноземних політиків є чимало осіб, які досі не стали батьками.

Відповідне дослідження провело видання Слово і діло.

Українських політиків між собою поєднують родинні зв’язки, бізнес, партійні домовленості та багато іншого. Серед всього є також група осіб, яка не має дітей. До таких, наприклад, відносяться віце-спікерка парламенту Оксана Сироїд, губернаторка Харківської області Юлія Світлична та міністр юстиції Павло Петренко. Також до цього списку варто додати й в.о. міністра охорони здоров’я України Уляну Супрун.

Інфографіка: Слово і Діло

В принципі, для світової політики це не дивина. Так, наприклад, дітей немає у найвпливовішої жінки-політика у світі Ангели Меркель. Сама канцлерка Німеччини якось розповіла в одному з інтерв’ю, що була не проти материнства.

«Я не виключала таку можливість, але не вийшло. А коли зайнялася політикою, мені було 35 років, і я вже не ставила собі це питання», — пояснила вона. Зважаючи на особисту скромність пані Меркель, чоловік котрої Йоахім Зауер навіть не був присутній на її інавгурації, аби не приковувати зайву увагу преси, — таке зізнання виглядає досить відвертим.

Новоспечений же президент Франції Еммануель Макрон, навпаки, своє приватне життя особливо не приховує. Якщо згадати історію Ніколя Саркозі, то в принципі стає зрозуміло, що для господарів Версальського палацу ця тема геть не є табуйованою. Хоча у дружини Макрона Бріжит є діти та навіть онуки від першого шлюбу, спільних дітей пара не має.

Ще одна впливова жінка-політик, яку давно записали у чайлдфрі — прем’єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей. Друга в історії Об’єднаного Королівства жінка-прем’єр давно заміжня, але з дітьми чомусь не склалося. І хоча сама Мей ніколи не обговорює цю тему публічно, вона завжди позиціонувала себе як амбітний політик і мріяла стати другою Маргарет Тетчер (що, у певному сенсі, й відбулося), тож, імовірно, родина не була пріоритетом для неї.

Також не має дітей досить добре відомий українцям прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Більше того, голландський політик навіть не одружений (і ніколи не був). На запитання про особисті плани сам 50-річний Рютте відповідає, що колись у нього буде і дружина, і діти, однак поки що часу на що-небудь, крім політики, у нього немає.

Ще більш дивовижна історія у прем’єр-міністра Люксембургу Ксав’є Беттеля. Його другою половинкою є… чоловік на ім’я Дестеней Готьє. Річ у тім, що в Люксембургу дозволені одностатеві шлюби. У цій крихітній країні одностатеві пари можуть всиновлювати дітей, але глава її уряду такою можливістю поки що не скористався.

До слова, у попередника Беттеля на посаді прем’єра Люксембургу, Жана-Клода Юнкера також немає дітей. Щоправда, у чинного президента Єврокомісії сексуальна орієнтація цілком традиційна. Він також дуже обережно й неохоче розповідає про свою сім’ю, але, попри відсутність дітей, їхню з дружиною Крістіан Фрізінг пару вважають зразково міцною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: