Вітати львівських курсантів з початком навчального року приїхав міністр оборони (фото)

IMG_0529

Сьогодні у Львові в Національній академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного відбулося урочисте шикування - курсанти починають новий навчальний рік.

Вітати їх із цим приїхав міністр оборони України Степан Полторак, - передає кореспондент Дивись.info.

Традиційно розпочали урочистості із виконання гімну та підняття прапора. Міністр Полторак вручав відзнаки та нагороди офіцерам і курсантам за заслуги, а завершилися урочистості маршем курсантів.

Крім того, міністр розповів про майбутній військовий ліцей у Червонограді. «Зараз проводиться організаційна робота щодо початку його діяльності. Ліцей, який відкриють у Червонограді, буде потужним резервом для Академії сухопутних військ. Там будуть готуватися діти до служби в армії, пишатися тим, що вони українці і тим, що вони майбутні офіцери», — зазначив Степан Полторак.

 

Зазначимо, ліцей планують відкрити 1 вересня 2018 року на базі колишньої загальноосвітньої школи-інтернат при Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

За словами Олександра Ганущина, голови Львівської облради, у новоствореному ліцеї, другому в області, навчатимуться учні 10-11 класів, які після його закінчення продовжуватимуть навчання в Академії сухопутних військ. Раніше міноборони уже зверталося до ЛОР із проханням передати приміщення у Червонограді під майбутній ліцей, про це йшлося ще 14 серпня на зустрічі голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина з Міністром оборони України Степаном Полтораком. Йдеться про приміщення колишньої школи-інтернат у м. Червоноград на баланс Міноборони. Ці приміщення мають стати базою для нового військового ліцею. За словами Олександра Ганущина, Львівська облрада, отримавши офіційний лист від Міноборони, буде готова ухвалювати рішення про передачу на баланс міністерства вивільнених приміщень колишньої Червоноградської школи-інтернат для створення там нового військового ліцею при Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Також міністр оборони наголосив, що планується створити цілу мережу полігонів та військових навчальних закладів, адже майбутній бюджет оборони «дуже оптимістичний» на думку Полторака. «Якраз іде процес формування цього бюджету. І дані, які у мене є, дуже оптимістичні. У нас буде можливість розвивати не тільки Академію сухопутних військ. Ми створюємо цілу інфраструктуру навчальних полігонів, сучасних центрів по всій Україні, за стандартами Альянсу з можливостями навчання, відпочинку, підготовки», — підкреслив Степан Полторак.

Читайте також: У соцмережі набирає обертів флешмоб на захист Академії сухопутних військ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: