Зануссі знімає на Львівщині фільм

478F6A50-79FB-472B-BEF7-E7F8FF83CA17_w1023_r1_s
Фото: Радіо Свобода

1 вересня у Львові та регіоні почалися зйомки українсько-польсько-литовсько-угорського фільму «Ефір».

Режисер і сценарист драми – відомий польський митець Кшиштоф Зануссі.

Події у фільмі відбуваються у часи Першої світової війни, на невизначеній території, в Україні і – здебільшого – на території Австро-Угорської імперії. Головний герой – військовий лікар у цьому місці проводить таємні підозрілі дослідження, щоб здобути владу над людьми.

10 днів тривала робота над фільмом у Польщі. У Львові та Львівщині, зокрема у Свірзькому замку, упродовж двох тижнів зніматимуть кілька сцен. На головні ролі стрічки запрошені актори з Польщі – Яцек Понедзялек, з Угорщини – Жолт Ласло, а з України – Остап і Дмитро Ступки. А ось роль позитивного українського хлопця виконує 24-річний український актор Остап Вакулюк.

Продюсери фільму з Польщі, України, Угорщини і Литви; фінансують різні інституції з цих чотирьох країн – Державне агентство України з питань кіно, Польський Інститут і Міністерства культури Польщі, Угорського та Литовського кіноінститутів. Загальна вартість виробництва стрічки – понад 60 мільйонів гривень. Опісля роботи в Україні знімальна група в листопаді продовжить роботу в Угорщині.

Джерело: Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: