Активісти розбили вітрини магазину, власники якого знищили майданівські графіті (фото, оновлюється)

1504437334-9993

Активісти відповіли на знищення графіті часів Євромайдану, а Український інститут національної пам'яті готує звернення в поліцію та до Генпрокуратури через знищення графіті часів Революції Гідності на вулиці Грушевського.

Активісти розбили вітрини елітного магазину на Грушевського, який раніше стер графіті часів Євромайдану, про це повідомляє 4 власть із посиланням на журналіста Владислава Соделя.

Фото: Владислав Содель

Нагадаємо, на графіті були стилізовані під майданівців зображення Тараса Шевченка, Івана Франка і Лесі Українки з підписами "Вогонь запеклих не пече", "Хто визволиться сам, той буде вільний" и "Наше все життя - війна".

15.50: Відео, як це відбувалося, уже опубліковане на Фейсбук. Користувач Іван Гребенюк вів пряму трансляцію з місця подій.

Водночас, Український інститут національної пам'яті готує звернення до поліції щодо знищення графіті. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. «Український інститут національної пам'яті готує звернення в поліцію та до Генеральної прокуратури за фактом вандалізму. Графіті на Грушевського є пам'яткою історії згідно наказу Мінкультури від 15.10.2014 №869. Їх знищення є злочином», - зазначив В'ятрович.

Він зауважив, що цей злочин підпадає під дію ч.2 ст 298 Кримінального кодексу - умисне незаконне знищення, руйнування, пошкодження об'єкту культурної спадщини або його частини, що карається штрафом до 2350 грн або обмеженням чи позбавленням волі до 3 років з можливою забороною обіймати певні посади чи діяльність.

Нагадаємо, сьогодні, 3 вересня, з фасаду магазину люкс-меблів «Емпоріум» на вулиці Грушевського, 4 в Києві зникли знамениті патріотичні графіті, які були нанесені під час Революції гідності.

Зараз фасад будівлі на Грушевського виглядає так. Фото: Тетяна Висоцька

Грушевського, 4. Фото: Тетяна Висоцька

16.30: У Фейсбук поширюється флешмоб #ікониРеволюції. Користувачі додають собі фото стертих графіті, аби привернути суспільну увагу до цієї проблеми. 

 

17.50: Київська місцева прокуратура N6 відкрила кримінальне провадження за фактом нищення графіті, які були нанесені на фасаді будинку по вул. Грушевського під час Революції гідності. Детальніше про це читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: