На Львівщині відновили військовий меморіал полеглим невідомим воякам УПА

Сьогодні, 3 вересня, у с. Прибин, що на Перемишлянщині, відбулось відкриття відновленого військового меморіалу полеглим невідомим воякам Української Повстанської Армії.

На сільському кладовищі встановили 11 пам’ятних хрестів, - повідомляє прес-служба ЛОДА.

Участь у заході взяли: голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, ветеранські та патріотичні організації, духівництво, громадськість.

«Якщо би не подвиг Української Повстанської Армії, яка вела героїчну боротьбу проти українського ворога, то не було б Незалежної України. Ми, у першу чергу, маємо відновлювати ті місця, звідки походять наші провідники, де найбільше збереглася наша історична пам’ять. Я переконаний, що там, де є українські могили, де люди розмовляють рідною мовою, де є наша церква і пам’ять про минуле – там буде Україна», - зазначив Олег Синютка.

Розпочались заходи молебнем за полеглими борцями за Волю України. Опісля, усі присутні вшанували пам’ять невідомих вояків УПА хвилиною мовчання. Завершився захід виступом хору «Гомін», який виконав в’язанку повстанських пісень.

Зазначимо, що відновити військовий меморіал полеглим невідомим воякам Української Повстанської Армії вдалось завдяки місцевим активістам та патріотичній громадськості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: