9 шкіл Львівщини розпочали навчання за новим стандартом початкової освіти

harakteristika_na_uchnya_1_klasu_yak_napisati_harakteristiku_na_uchnya_pochatkovoyi_shkoli_904_1504534868_613x408.08285714286_3_0

У цьому навчальному році 9 загальноосвітніх закладів Львівщини долучилися до пілотного проекту концепції Нової української школи. Відтак, 608 першокласників розпочали навчання за новим стандартом.

В Україні обрали сто шкіл, де вже з початку 2017/2018 навчального року розпочалося впровадження державного стандарту початкової освіти. У Львівській області цей державний стандарт почав діяти в чотирьох школах: Львівській школі № 66, Львівській початковій школі «Світанок», Бродівській школі № 3 та Дрогобицькій школі № 2.

«Оскільки педагоги виявили особливий інтерес до пілотного проекту, ми розширили цей експеримент і залучили до нього ще 5 шкіл. Це початкові школи «Малюк» та «Дивосвіт», Львівська школа № 99, Золочівський НВК «Школа радості» та Сокальська школа № 3. Всього 9 навчальних закладів», - розповіла директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомира Мандзій.

Зазначимо, що новий стандарт початкової школи розроблений на основі концепції Нової української школи та є частиною масштабної реформи середньої освіти. Влітку усі вчителі з цього пілоту пройшли спеціальне підвищення кваліфікації. Також передбачається, що з 2018 року за новим стандартом навчатимуться всі діти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: