ГПУ пропонує Італії спільне розслідування справи бійця НГУ Марківа

109752

Генпрокуратура України збирається створити спільну слідчу групу з італійськими партнерами у справі бійця Нацгвардії Віталія Марківа.

Про це заявив заступник Генпрокурора Євген Єнін в інтерв'ю виданню Insider, передає 5 канал.

«Ми готові всебічно допомагати у встановленні істини у цій справі. За ініціативи Генпрокуратури ми буквально тиждень тому запропонували італійській стороні створити спільну слідчу групу, бо Служба безпеки України також веде кримінальне провадження за фактом загибелі Роккеллі з кваліфікацією «теракт», - розповівзаступник генепрокурора.

За його словами, ГПУ висловлює готовність співпрацювати з італійськими колегами і навіть запросила їх відвідати Україну, отримати максимальний доступ «до матеріалів нашого слідства, до місця вчинення злочину».

«Водночас ми попросили розглянути можливість пом'якшення запобіжного заходу для пана Марківа, який нині перебуває під вартою», - відзначив Єнін.

Представник ГПУ також наголосив: «Ми уважно спостерігаємо за перебігом розслідування вбивства італійського журналіста Роккеллі, в якому одним із фігурантів є громадянин України Віталій Марків. Безумовно, ми співчуваємо близьким пана Роккеллі і віримо в об'єктивність італійського правосуддя».

Довідка: Віталія Марківа заарештували 30 червня в аеропорту Болоньї. Його підозрюють у вбивстві італійського фоторепортера Андреа Рокеллі під час бойових дій біля Слов'янська у травні 2014-го. У Генпрокуратурі України заявили, що вже звернулися до італійської влади з вимогою надати ґрунтовні докази вини бійця або негайно його звільнити. А у Нацгвардії запевняють: Марків не може бути до цього причетним, бо фотограф загинув унаслідок мінометного обстрілу, а в 2014 році у добровольчих батальйонів взагалі не було на озброєнні мінометів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: