Передача Криму Україні була правильним і структурним рішенням, – Сергій Хрущов

312667

Передача Криму Україні в 1954 році була правильним і структурним рішенням. Таку думку висловив професор університету Брауна в США, син Микити Хрущова Сергій Хрущов.

Передача Криму Україні в 1954 році була правильним і структурним рішенням. Таку думку висловив професор університету Брауна в США, син Микити Хрущова Сергій Хрущов, передає 112 Україна.

«Батько віддав Україні Крим, тому що якщо ви подивитеся на карту, то Крим пристебнутий до України, і коли там стали займатися економікою, і найголовніше, будувати той канал, який зараз, на жаль, закопали, то Держплан сказав, що краще, якщо буде будуватися під однією юридичною особою і передали Україні, також, як передавали багато регіонів. Ніякої політики не було, ніякої, як люблять говорити в Росії, спроби догодити українській бюрократії, навіть подарунок моїй мамі, яка народилася в Західній Україні. Це було рішення структурне і правильне. Крим почав відроджуватися, садили багато винограду», – сказав він.

Нагадаємо, передача Криму зі складу РРФСР до складу УРСР була здійснена на підставі указу президії Верховної Ради СРСР від 19 лютого 1954 року. Необхідність передачі Кримської області до складу Української РСР у відповідному указі пояснювалася «спільністю економіки, територіальною близькістю та тісними господарськими та культурними зв'язками між Кримською областю та Українською РСР».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: