Львівська лікарня отримала дороговартісне обладнання для лікування гіпертермії новонароджених (фото)

IMG_0939

У клініках США та країн Європи метод лікувальної гіпертомоії для новонароджених немовлят успішно застосовується вже понад 10 років.

У клініках США та країн Європи метод лікувальної гіпертомоії для новонароджених немовлят успішно застосовується вже понад 10 років

У Львові новонароджених немовлят, які перенесли важку асфіксію, зможуть лікувати гіпотермією - методикою для зменшення, потреби організму в кисні. Така терапія дозволяє зберегти клітини нервової системи і в майбутньому уникнути інвалідизації хворого. Таке обладнання є лише в 3-4 лікарнях України, повідомляє ІА Дивись.info.

За словами головного лікаря міської дитячої клінічної лікарні Дмитра Квіта, щорічно у відділення інтенсивної терапії новонароджених лікується близько 20 дітей, які перенесли важку асфікцію. Специфічного лікування такого ураження не існує, а стандартні лікувальні заходи передбачаються лише підтримання функціонування життєво важливих органів.

Додамо, що придбала для відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених міської дитячої лікарні дороговартісну систему для охолодження пацієнта BLANKETROI. III (виробництва США) та апарат для проведення амплітудно-інтегрованої енцефалографії з відеомоніторингом БО Благодійний фонд «Відкриті очі» ІТ-компанії SoftServe

Загальна вартість подарованого обладнання - 1,1 мільйона гривень. До співфінансування також долучились компанії ELEKS, Perfectial і ТзОВ «Техніка для бізнесу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: