Швейцарія перед тим, як передати золото Януковича, вимагає доказів

zoloto-noyabr

Швейцарія вимагає доказів для передачі Україні золота, вкраденого і вивезеного оточенням екс-президента України Віктора Януковича.

Швейцарія вимагає доказів для передачі Україні золота, вкраденого і вивезеного оточенням екс-президента України Віктора Януковича.

Про це повідомили у федеральному департаменті закордонних справ Швейцарії, передає ТСН.

«На сьогоднішній день українські активи, що оцінюються в приблизно 70 мільйонів швейцарських франків, заморожені в Швейцарії. Оцінка суми може бути змінена в залежності від низки критеріїв, таких як коливання валютних курсів, вартість акціонерного капіталу, видалення осіб, на які поширюється заморожування, часткове звільнення заморожених активів тощо. Повернення заморожених активів української влади може відбутися тільки після того, як їхнє незаконне походження буде встановлено судом. Однак поки остаточне судове рішення про конфіскацію цих активів не видано українськими судовими органами», - повідомили у відомстві.

Федеральний департамент закордонних справ Швейцарії не надав інформацію про точну суму заморожених активів.

Зазначається, що українська влада подала кілька запитів про взаємну правову допомогу Швейцарії. Наголошується, що Генеральна прокуратура України може розраховувати на допомогу, яка надається Міжнародним центром з відновлення активів, який фінансується Швейцарією, Ліхтенштейном і Великобританією.

«Хоча ці прохання про надання взаємної правової допомоги вже привели до істотних проміжним висновків, потрібно більше часу, щоб можна було завершити поточний кримінальний розгляд», - кажуть у Швейцарії.

Нагадаємо, Швейцарська прокуратура прокоментувала інформацію про заарештоване «золото Януковича».

«Федеральна прокуратура, як відповідальний правоохоронний орган у Швейцарії, має відомості про цю справу. Проте, на підставі офіційної таємниці та розслідувань, Федеральна прокуратура наразі не може коментувати будь-які поточні кримінальні справи. Як завжди, до всіх причетних застосовується презумпція невинуватості», - йдеться у відповіді на запит.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: