Побудова євроколії зі Львова до Варшави – перший етап транскордонного проекту Київ – Париж, - Ярослав Дубневич

21458542_1566003976793624_439782285_o

Українські парламентарі беруть участь у ХХVII Економічному форумі, що триває з 5 по 7 вересня у Криниці (Республіка Польща).

Цьогоріч сюди прибуло майже 4 тисячі учасників з багатьох країн Європи та світу.

Вчора, 6 вересня, українська та польська делегації під головуванням Спікера українського Парламенту Андрія Парубія та маршалка Сейму РП Марека Кухцінського провели робочу зустріч щодо розширення подальшої співпраці. Зокрема, мова йшла про участь України та Польщі у масштабному транскордонному проекті «Віа- Карапатія», продовженні та пришвидшенні будівництва автобану, який стане основною транспортною артерією між портами Балтійського та Чорного морів.

Парубій запропонував у кінці жовтня провести виїзну зустріч із маршалком Сейму на міжнародних автомобільних пунктах пропуску на українсько-польському кордоні, аби оглянути їх та збільшити їхню кількість у подальшому.  На думку спікера ВР, підсумком такого заходу має бути політичне рішення не лише про прискорення робіт для відкриття пункту пропуску Нижанковичі - Мальховіце, але і рішення щодо запуску процесу будівництва нових пунктів перетину кордону: Смольник - Боберка, Мшанець - Бистре, Лубня - Волосате.

Своєю чергою голова транспортного Комітету ВР України Ярослав Дубневич зазначив, що у зв`язку з введенням безвізового режиму і в умовах перезавантаженості автомобільних пунктів пропуску, залізниця стає комфортною альтернативою для подорожей Європою. Про це свідчить позитивний досвід пуску швидкісних потягів Київ – Львів - Перемишль та Ковель – Холм, які вже перевезли понад 30 тис. пасажирів. «Нам необхідно продовжувати взаємовигідну практику кредитування польською стороною спільних проектів, - сказав народний депутат. -  Тож побудова євроколії зі Львова через Рава-Руську, яка з`єднає нас з Любліном і Варшавою, стане першим етапом втілення транскордонного проекту Київ – Париж».

Окрім того, учасники двосторонньої зустрічі обговорили питання розбудови дорожньої інфраструктури, збільшення авіаперевезень, розширення подальшої міжрегіональної та міждержавної співпраці, які пришвидшать євроінтеграційні процеси в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: