Президент Молдови покарає всіх військових, причетних до навчань з Україною

F7EB2E39-2C94-4E66-9824-E139B1FB9AE4_cx0_cy6_cw0_w1023_r1_s

Президент Молдови Ігор Додон обіцяє покарати військових, які всупереч його забороні беруть участь у міжнародних навчаннях в Україні.

Про це повідомив прес-секретар молдовського президента Іон Чебан, інформує NewsMaker.

За його словами, Додон розпорядився провести перевірки у військових частинах.

«Щоб вивчити ситуацію, з'ясувати, хто з військових присутній, а хто відсутній, і прийняти рішення відповідно до законодавства, аж до зниження відповідальних осіб у званнях», - пояснив він.

«Контингент Національної армії», що складається з 57 військовослужбовців, візьме участь у навчаннях Rapid Trident 2017 у Міжнародному миротворчому центрі «Яворів» в Україні з 7 по 23 вересня.

Рішення про поїздку уряд Молдови схвалив напередодні. Прем'єр-міністр Павло Філіп стверджує, що Додон не має вагомих причинзабороняти молдовському контингенту участь у навчаннях.

Завтра у Львівській області розпочнуться навчання Rapid Trident 2017, у яких візьмуть участь до 2,5 тисяч українських військових і військовослужбовців країн-партнерів - Болгарії, Канади, Естонії, Грузії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини, Британії та США. Навчання відбудуться з «більшим розмахом, ніж раніше», заявили в Міноборони, і завершаться 23 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: