У Брюховичах триває міжнародний чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги

150477554359b10d77d0c12

Упродовж 6 – 8 вересня у смт. Брюховичі триває Відкритий міжнародний чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги.

Упродовж 6–8 вересня у смт. Брюховичі триває Відкритий міжнародний чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги.

Захід об’єднав 15 команд медиків невідкладних станів із Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Сумської, Тернопільської областей, а також Польщі та Чехії, про це йдеться на сайті Львівської облради.

Команди в умовах наближених до реальних відпрацьовують клінічні випадки загрози для життя та здоров’я людей.

За словами директора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимира Похмурського, концепція навчань полягає в тому, що організатори моделюють ситуації, які рідко зустрічаються в практиці екстреної медичної допомоги, або ж є надзвичайно важливими для повторення.

«Це, до прикладу, ситуації масового ураження великої кількості людей, травмовання дітей, поєднання травми із захворюванням, ускладнення роботи служби зумовленої зовнішніми факторами. Навчання відбуваються в умовах штучно створеного стресу, а відтак ми бачимо готовність бригад виконати той чи інший протокол порятунку та лікування», - пояснив Володимир Похмурський.

Для учасників змагань продумали етапи згідно з базовими та заавансованими протоколами медичного порятунку за рекомендаціями Американської Асоціації Серця та Європейської Ради Ресусцитації.

Судді оцінюють якість надання медичної допомоги потерпілим за сучасними медичними критеріями. Кожна команда отримує певну кількість балів, які підсумують після кожного етапу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: