У Чернівцях стартував міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz

21397727_654672578055803_2080024164_n

У Чернівцях розпочався традиційний Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz.

Про це повідомляється на офіційному сайті заходу.

«Перший фестивальний день стартував із прес-конференції у Літературному Целанівському центрі за участю Святослава Померанцева, Євгенії Лопати, Петра Рихла, Сергія Жадана та Макса Чоллека (Німеччина)... Організатори зауважили, що офіційне відкриття відбудеться завтра (8 вересня), проте фестиваль стартує вже сьогодні», - йдеться у повідомленні.

За словами директора фестивалю Євгенії Лопати, сьогодні відбудеться чимало цікавих заходів. У Целанівському центрі відбуватимуться презентації декількох книжок. Пізніше відбудеться лекція на тему «Завтрашня Європа з перспективи Чернівців».

Також діятиме міжрегіональна молодіжна сцена у Центральному палаці культури, де виступатимуть молоді поети, які тільки роблять перші кроки у світі літератури.

Модератором молодіжної сцени буде поет, письменник і музикант Сергій Жадан.

А в кінці першого фестивального дня у Центральному палаці культури відбудеться реп-презентація збірки Юрія Іздрика «Папіроси».

Організатори розповіли, що на цьогорічному фестивалі буде ще більше письменників із різних країн світу. До Чернівців приїхали автори з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Польщі, Румунії, Молдови, Ізраїлю та Нідерландів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: