Львівська залізниця планує запустити міжнародний поїзд Чернівці - Сучава

поїзд11

До кінця року Львівська залізниця планує запустити міжнародний поїзд, який би сполучив Україну із Румунією.

До кінця року Львівська залізниця планує запустити міжнародний поїзд, який би сполучив Україну із Румунією.

Про це інформує прес-служба Львівської залізниці.

Керівник Львівської залізниці Іван Груник зустрівся із головою Чернівецької Обласної ради - Мутяном Іваном Миколайовичем та представниками органів місцевого самоврядування.

Темою обговорення став запуск чергового поїзда який би сполучив Україну із ще однією країною Європейського союзу – Румунією. За попередніми даними, реалізація даного проекту можлива вже цієї осені, адже для цього є технічні можливості. Головним питанням залишається оптимізація часу на шляху слідування. Для цього залізничники розробляють усі можливі варіанти і вже до кінця вересня запропонують їх митним та прикордоним службам України та Румунії.

Також, розробляється графік міжнародного маршруту та його стикування із приміськими поїздами.  На даний час, є багато варіантів сполучення Чернівців із іншими містами та областями, але відсутність компенсаційних виплат за пільгові приміські перевезення змушує зменшувати кількість вагонів на маршрутах, або ж зовсім скорочувати їх.

«Якщо ми в приміський рух вкладаємо гривню - отримуємо 5 копійок» повідомив очільник Львівської залізниці Іван Груник.

Львівська залізниця із своєї сторони готова робити все, для комфорту, зручності та швидкості пересування пасажирів залізничним транспортом. Однак, питання про відшкодування за пільгове перевезення пасажирів й надалі залишається актуальним і має значний вплив на якість приміського залізничного сполучення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: