Німеччина відкинула вимогу Польщі почати нові переговори щодо репарацій

_rbk_5_650x410_1_650x410

Німеччина відкинула вимоги Польщі почати нові переговори щодо репарацій за збитки від нацистського режиму під час Другої світової війни.

Німеччина відкинула вимоги Польщі почати нові переговори щодо репарацій за збитки від нацистського режиму під час Другої світової війни, повідомляє Новое время.

За словами представника німецького уряду Штеффена Зайберта, це питання вже врегульовано в 1953 році.

«Польща ухвалила зобов'язуюче рішення в серпні 1953 року... відмовитися від вимог щодо подальших військових репарацій», - сказав Зайберт.

Він також додав, що Німеччина повністю визнала свою відповідальність за Другу світову війну, підкресливши при цьому, що вона також виплатила Польщі значну компенсацію за загальний військовий збиток.

Раніше прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що керівництво країни готове подати Німеччини офіційний запит про виплату репарацій за збитки від Другої світової війни.

Згідно з твердженням поляків, збитки завдані гітлерівським режимом тільки в Варшаві становлять до $43 млрд.

Вторгнення Німеччини в Польщу (Операція Вайс) стало початком Другої світової війни. В результаті нападу територія країни була повністю окупована, а її частини анексовані сусідніми державами, в тому числі сталінським СРСР, який активно допоміг Берліну розчленувати Другу Річ Посполиту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: