Уряд хоче підвищити базову середню зарплатню

1460460681-4956

Громадяни зможуть отримувати додаткові кошти без штучних коефіцієнтів, наголошує Рева.

Громадяни зможуть отримувати додаткові кошти без штучних коефіцієнтів, наголошує Рева. 

Кабінет міністрів України пропонує після ухвалення закону про пенсійну реформу підвищити базову середню зарплату до 3764 грн. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, пише ТСН.

Глава міністерства наголосив, що хоче повернутися до єдиного принципу підвищення заробітної платні.

«Ми пропонуємо виправлення ситуації - зробити осучаснення за єдиним зарплатним принципом, тобто перестати гратися з коефіцієнтом і повернутися до єдиного принципу - підвищення заробітної плати. Тільки це дасть можливість як людям праці жити краще, так і отримувати додаткові кошти без штучних коефіцієнтів для підвищення пенсій, і перший крок після того, як ми проголосуємо за реформу, - це підвищення базового розміру заробітної плати до 3764 грн у цьому році», - наводить УНІАН його цитату.

Рева наголосив, що Кабмін не планує підвищувати пенсії одноразово, це має відбуватися щороку. Натомість збільшення страхового стажу для виходу на пенсію сприятиме виведенню оплати праці з тіні, вважає урядовець, адже люди будуть зацікавлені в легалізації праці протягом усієї трудової діяльності.

Нагадаємо, від 1 жовтня українським пенсіонерам обіцяють осучаснити, тобто підвищити, пенсії. Після пенсійної реформи максимальна пенсія в Україні становитиме 10 тис. 740 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: