Повернення Саакашвілі: атмосфера на Краківці напружується

34 (1)
Facebook Олександра Побіла

На пропускному пункті Краковець очікують на приїзд екс-президента Грузії і колишнього губернатора Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі. Сюди приїжджає все більше автобусів з так званими тітушками, очікуються провокації, також до кордону наближається автоколона з нібито озброєними добровольцями Семенченка.

За повідомленням «Руху нових сил», до кордону прибули понад 100 авто з прихильниками Саакашвілі.

Вони кілька годин чекали на прибуття поліції через «тітушок», щоб перевірити, чи не мають ті з собою незаконної зброї, оскільки деякі з молодиків поводилися агресивно, погрожували прихильникам Саакашвілі ножем, а на питання, чому вони на КПП заявляли, що приїхали «на екскурсію». За словами молодиків, вони приїхали з Харкова, Кременчуга, Києва.

Поліції, яка прибула на місце події,  молоді люди заявили, що не мають документів, свої ім’я, вік та місце проживання називали усно. Деякі з них заявили, що їм 18 років, а приїхали вони,  бо «проти Саакашвілі».

Разом з тим Давид Сакварелідзе, член РНС, який також перебуває на КПП «Краківець», заявив: жодної реакції з боку поліції немає.

«Нам також повідомили, що ще 6 автобусів стоять в с. Наконечне, є інформація про заплановані вночі провокації у нашому таборі», – додав він.

Також наближається автоколона добровольців Семенченка, які їдуть у бік Краковця. На Житомирщині поліцейські зупинила їх з метою перевірки наявності зброї.

За результатами огляду правоохоронці заборонених предметів не виявили, повідомляє відділ комунікації обласної поліції.

Колона рухалася по трасі Київ-Чоп. Правоохоронці встановили, що автомобілі перевозили бійців одного з добровольчих батальйонів. Їх супроводжував народний депутат України.

«У транспортних засобах, які рухалися колоною, знаходилися люди у форменому одязі з нашивками одного з добровольчих батальйонів на чолі з народним депутатом України», - йдеться в повідомленні.

Водночас нардеп Семен Семенченко в Facebook підтвердив, що йдеться про затримку добровольців на дорогах за його участю. За його словами, наступним пунктом в маршруті автоколони має стати Рівненська область.

Львівська журналістка Вікторія Балицька не виключає, що учасники автоколони озброєні, у повній амуніції. По дорозі поліція їх зупиняє для перевірки. І це далеко не єдина група озброєних людей, яка прямує в бік Краківця.

«Прості питання: Для чого ці озброєні люди їдуть до нас на кордон? У кого вони збираються стріляти? Навіщо їм зброя? Чому дехто в балаклавах? Якщо завтра чи вже сьогодні ввечері на кордоні будуть збройні заворушення, то хто буде відповідальний за це? Семенченко – це соратник Садового. Саме наш мер підтримує цю загадкову драматичну зустріч. І всі ці політичні прикордонні коломийки. То я особисто вважатиму Андрія Садового відповідальним за всі безчинства, які можуть виникнути на кордоні. І подальші наслідки цих подій», - написала Вікторія Балицька у Facebook.

Чи готовий Саакашвілі до наслідків повернення на Україну, дізнаємось завтра. До речі, свою завтрашню поїздку екс-президент Грузії має намір зробити разом з 11-річним сином - Ніколозом. Про він написав на своїй сторінці у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: