У СБУ розповіли про три спроби замаху на Тимура Махаурі

0FCBBB84-F698-4976-8BB6-E75C3CA343AD_w1023_r1_s

Загиблий усіма засобами боровся з «путінським режимом».

Загиблий внаслідок підриву авто у Києві Тимур Махаурі пережив три замахи на вбивство. На нього «полювали» російські спецслужби.

Про це ввечері 8 вересня повідомила Служба безпеки України на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, у березні 2009 року у Тбілісі його намагалися підірвати у під'їзді житлового будинку за допомогою саморобного вибухового пристрою. Але тоді Махаурі вижив.

За даними СБУ, Тимур Махаурі – псевдо загиблого. Його справжнє ім'я – Алі Тімаєв, він є уродженцем Чечні.

«Усіма можливими засобами боровся з "Путінським" режимом, був особистим ворогом Рамзана Кадирова. Постійно переслідувався спецслужбами РФ та Чеченської Республіки», - йдеться у повідомленні.

Махаурі брав участь у бойових діях проти російських військ у Дагестані у 1999-2000 роках, під час яких отримав вогнепальне поранення. У 2008 році брав участь у грузинсько-російській війні на боці Грузії. Також в СБУ зазначають, що загиблий підтримував дружні стосунки з бійцями, які брали участь в АТО на Донбасі.

Нагадаємо, ввечері 8 вересня у центрі Києва поблизу з Бесарабським ринок стався вибух авто Toyota Camry з грузинськими номерами. В авто перебували троє людей. Внаслідок інциденту загинув чоловік. Поліція встановила, що ним виявився громадянин Грузії Тимур Махаурі. Силовики пов'язують його з чеченськими колами. У 2017 році його затримували в Києві за незаконне зберігання зброї, однак чоловіка звільнили через угоду зі слідством.

Також внаслідок інциденту постраждали жінка та дитина. За життя першої з них борються лікарі, вона перебуває у столичній лікарні № 17. Дитину госпіталізували до «Охматдиту». Її життю наразі нічого не загрожує.

Поліція відкрила кримінальну справу за ч. 2 ст 115 ККУ - умисне вбивство, скоєне суспільно небезпечним способом.  За попередньою інформацією правоохоронців, вибуховий пристрій був закладений у транспортний засіб.

У Києві запровадили посилений варіант несення служби: до забезпечення правопорядку та патрулювання міста будуть задіяні усі підрозділи столичної поліції.

Силовики посилять заходи безпеки у центральній частині міста, а також на станціях і у вагонах метрополітену, на залізничних вокзалах та в місцях масового перебування громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: