Геращенко опублікував список нардепів, які незаконно перетнули кордон із Саакашвілі

IMG_1985

П'ятеро парламентарів були разом з екс-чиновником.

 

Народний депутат від «Народного фронту» та радник глави МВС Антон Геращенко опублікував перелік народних обранців, які не законно перетнули кордон України з колишнім главою Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі.

Самого політика парламентар назвав «провокатором». За його даними, також державний кордон незаконно перетнули лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко та її колега з політсили Сергій Власенко, позафракційні Юрій Дерев'янко та Дмитро Добродомов, а також нардеп від «Самопомочі» Павло Костенко.

«Депутатська недоторканність не поширюється на чисто кримінальний злочин - незаконне переправлення осіб через державний кордон України», - відзначив Геращенко.

За його словами також незаконно перетнув кордон колишній глава СБУ Валентин Наливайченко.

«Інші особи, які незаконно перетнули кордон України, встановлюються слідством і будуть притягнуті до відповідальності відповідно до Закону», - підсумував народний обранець.

За фактом організації прориву кордону Національна поліція порушила кримінальну справу за ст.332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Розпочато розслідування, триває збір фактів і доказів, повідомив міністр МВС. За його словами, винуватці «прориву» будуть виявлені і покарані.

«Саакашвілі і всім, хто незаконно перейшов кордон, потрібно негайно вибрати з двох варіантів: прибути в пункт пропуску «Шегені» і пройти процедуру оформлення та/або прибути в підрозділ Міграційної служби. Всім учасникам «прориву», в тому числі народним депутатам, треба з’явитися в поліцію для надання свідчень», – заявив голова МВС.

Міхеїл Саакашвілі в неділю потрапив на територію України, не пройшовши прикордонного контролю. Перед цим поблизу пункту пропуску «Шегині» виник стихійний мітинг, стався «прорив» кордону силовиків на пункті пропуску.

За даними МВС, під час інциденту 11 бійців Нацполіції і 5 Держприкордонслужби зазнали тілесних ушкоджень.

Поліція повідомила про відкриття кримінальної справи, а генпрокурор Юрій Луценко заявив, що організаторів «прориву» притягнуть до кримінальної відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: