Під час прориву кордону Саакашвілі та його прихильниками постраждали 11 поліцейських

2056701

11 поліцейських отримали тілесні ушкодження на пункті пропуску «Шегині».

Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції у Львівській області.

«Учасники акції намагаючись пройти через обмежувальну лінію з поліцейських, повалили їх на землю та спричинили правоохоронцям тілесні ушкодження», – повідомили в Нацполіції.

Натомість поліцейські, задля уникнення кровопролиття, були орієнтовані не застосовувати засоби фізичного впливу та не використовувати спецзасоби при забезпеченні безпеки громадян під час масових заходів на пункті пропуску «Шегині».

По медичну допомогу звернулись 11 поліцейських, з яких п’ять – працівники патрульної поліції та шість – бійці полку поліції особливого призначення. Медики діагностували у них закриті травми голови та грудної клітини, у одного із бійців полку поліції особливого призначення – перелом плечової кістки.

Речник МВС Артем Шевченко повідомив, що за фактом прориву кордону відкрито кримінальне провадження.

«Поліція Львівщини внесла у ЄРДР відомості за очевидними на цих відео ознаками злочину передбаченого ст.332. «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України»: Частина 1. Організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з конфіскацією транспортних або інших засобів вчинення злочину. 2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб,- караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією засобів вчинення злочину», – написав у Фейсбук Артем Шевченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: