Громада міста Львова висловлює співчуття з приводу смерті Дарії Полюги

тихан-2 (2)

Стало відомо, що померла ветеран ОУН-УПА Дарія Полюга. Громада міста Львова висловлює співчуття рідним та близьким. Сьогодні о 20.00 год відбудеться парастас у каплиці на вул. Пекарській. Детальнішу інформацію щодо чину похорону буде повідомлено згодом.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Люди періоду УПА для нас є прикладом і взірцем відваги та любові. Нам прикро втрачати таких хороших людей. Співчуваємо та сумуємо разом з усіма, хто знав Дарію Полюгу», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Довідка

Дарія Палюга народилася 4 березня 1926 року у місті Яворів. Закінчила шість класів «Рідної школи». У 1938–1939 роках навчалась в Яворівській гімназії при монастирі с. Василіянок, потім в учительській семінарії. У 1942 році вступила до Юнацтва ОУН. За рекомендацією Крайового проводу ОУН вступила до Львівського медінституту. У 1944 році пройшла вишкіл медсестер. У 1948 році на 4-му курсі медінституту заарештована. Перебувала в тюрмі на Лонцького (7-8 жовтня) у Львові. Рішенням комісії Особливої наради при МДБ СРСР засуджена за ст. 54 КК УРСР на 10 років. Покарання відбувала в таборах Інти (Комі АРСР). Звільнена в 1956 році. У 1958 році отримала дозвіл на повернення в Східну Україну. З 1961 року жила в Цюрупинську. З 2001 року мешкала у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: