Канадські вогнеборці передадуть матеріально-технічну допомогу львівським колегам

1-88-890x395

12-16 вересня у Львові перебуватиме команда восьми канадійських пожежних для передачі допомоги українським пожежникам.

Перша зустріч канадійських пожежників відбулася 2016 року. Ротарі клуб «Едмонтон» (Канада) скерував Кевіна Ройла до Ротарі клубу «Львів» з пропозицією організації матеріально-технічної допомоги українським вогнеборцям.

За час попереднього перебування канадійських пожежних в Україні було складено основні потреби пожежних формувань у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Закарпатській, Чернівецькій та Київській областях щодо матеріального забезпечення.

Керівником проекту зі сторони України став ротарієць, професор  Богдан Демчина. Відповідальним від МНС  призначено керівника Добровільного Пожежного Товариства у Львові, полковника МНС, Олега Штангрета, який практично вирішував юридичні та процедурні питання з отримання наданої допомоги.

Ротарі клуби цих обласних центрів теж прийняли активну участь в проекті. Протягом року канадійські волонтери зібрали кошти, закупили та надіслали кораблем контейнер з допомогою, загалом 7.5 тон. До серпня тривав процес визнання вантажу гуманітарною допомогою та його розмитнення.

12-16 вересня у Львові перебуватиме команда восьми канадійських пожежних на чолі з Кевіном Ройлом для передачі допомоги українським пожежникам. Передача матеріально-технічної допомоги українським вогнеборцям розпочнеться 13 вересня об 11 год. на території логістичного центру E VAN WIJK (с. Солонка).

Під час відвідин канадійські партнери сподіваються обговорити майбутні програми, які можуть включати в себе обмін вогнеборців, фахівців та посадових осіб. Також волонтери готові поділитися інформацією про роботу пожежних установ Канади, існуючі програми, а також обговорити цілі та очікування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: