На Форумі видавців презентують збірку «Сезони сн(л)ів»

21744755_1695057913838690_2124054834_n

Презентація книги «Сезони сн(л)ів» Дарини Попіль відбудеться в рамках 24-го Львівського Форуму видавців.

 

«Сезони сн(л)ів» - це результат роботи творчого львівського  тандему –  поетеси Дарини Попіль та художниці Софії Філіпчук. Хоча це перша збірка Дарини,  у ній зібрані поезії  різної тематики, написані авторкою за останні 10 років.

Чого більше в нашому житті: снів чи слів? «Слова і сни – це те, з чого складаються дні і ночі, те, з чого зіткана наша реальність. Іноді сни стають словами, іноді слова виплітають сни. «Сезони сн(л)ів» – це мікс свідомого і несвідомого, мішанка правдивого та вигаданого, пережитого і підслуханого у чужих серцях. «Сезони сн(л)ів» не мають початку і кінця, в них ерос і танатос йдуть попід руку, а небо і земля зливаються в один горизонт»- йдеться у анотації до збірки.

Лірика Дарини Попіль багата образністю та метафорикою.  Образи у поезіях Дарини бувають як одухотворені так і ні. Іноді  - це риба, кольору засмаглого сонця, іноді -  це дерева в стилі ретро та бруківка, що ластиться об ноги, мов рудий кіт, деколи – це чоловічі сльози, які треба вивозити влітку на море, іншого разу  - це зоопарк, що живе у дівчини на тілі.  Така повнота художніх засобів дозволила ілюстраторці Софії Філіпчук створити неповторне  оформлення збірки.  Відповідно, вірші є близькими до каліграм, що відкривають двері у  глибоко філософський світ  ліричного героя, створюючи гіпертекст, який повністю затягує читача у свою реальність.

«Сезони сн(л)ів»  упорядковані у 4 рубрики – «Поштовхи осені», «Міста», «13 відтінків інтимності», «Вічність не вічна».  Поруч з віршами українською мовою, у збірці є декілька поезій польською.

Презентація збірки відбудеться у суботу 16 вересня, о 15.00,  за адресою вул. Коперніка 17, м. Львів, Народний музей Тараса Шевченка (2 поверх Львівського Палацу мистецтв). Модератор зустрічі: Зеновія Філіпчук.

Дарина Попіль народилася і виросла у Львові. Закінчила магістратуру, згодом аспірантуру журналістики ЛНУ ім. Івана Франка. Випускниця Міжнародних Гуманітарних Студій. Багаторазова стипендіатка міжнародних наукових програм у Польщі. У 2015 році захистила в Україні дисертацію з соціальних комунікацій. Авторка безлічі наукових, журналістських статей, поезії та коротких прозових текстів. Останні роки пише для українських та польських видань. Заангажована у діяльність проектів у Польщі, спрямованих на підтримку мігрантів з України. Переможниця Першого польсько-українського поетичного слему (2017). Проживає у Львові та у Варшаві.

Софія Філіпчук - художник-ілюстратор, закінчила коледж ім. Труша, Львівську Академію Мистецтв та Академію Друкарства. Учасниця багатьох українських та міжнародних виставок та фестивалів. Займається ілюстрацією, графічним дизайном та прикладним мистецтвом. Засновник власного бренду «on a tree».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: