Почалося розвантаження першої партії антрациту зі США

38c943c1b2f2effd0333f590ff101f0a

13 вересня, в 02.15 годині, до перевантажувального комплексу ДП «Морський торговельний порт «Южний» пришвартувалось судно Ocean Ambitious. На борту балкера 62 тисячі тонн енергетичного вугілля із США для ТЕС ПАТ «Центренерго».

13 вересня, в 02.15 годині, до перевантажувального комплексу  ДП «Морський торговельний порт «Южний» пришвартувалось судно Ocean Ambitious. На борту балкера 62 тисячі тонн енергетичного вугілля із США для ТЕС ПАТ «Центренерго».  Стивідори планують розвантажити імпортний вантаж за 3 доби.

Про це повідомили у прес-службі ДП «МТВ «Южний».

«На початку вересня порт завершив планову підготовку обладнання,  адже у найближчий тиждень підприємство планує прийняти одразу чотири судна з вугіллям, загальним об’ємом понад  295  тисяч тонн: одне судно для « Центренерго», два судна для ДТЕК та одне для ТОВ «Єврореконструкція». Досвід розвантаження балкерів із антрацитом із ПАР підтверджують нашу спроможність ефективно організувати процес  відправки вантажів енергетикам, задля своєчасного поповнення запасу на складах ТЕС.  Тому із впевненістю можу сказати, що графік прийому та відправки ми виконаємо», – зазначив в.о. директора ДП «МТП «Южний» Віталій Жуковський.

Президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер прокоментував: «Сьогодні ми отримали гарну новину, що перша партія американського антрацитового вугілля вже в Україні. Співпраця компанії-члена Палати «Xcoal Energy & Resources» та ПАТ «Центренерго» – це визначний крок для розвитку українсько-американських торговельних відносин.»

Нагадаємо,  що з травня в ДП МТП «Южний» розвантажено понад 220 тис. т. енергетичного вугілля з ПАР для теплової генерації ДТЕК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: