Нардеп-утікач Онищенко заявив, що піде в президенти

C8T-EHNXUAAeEQ3_c0-7-650-385_s885x516

Нардеп-утікач Олександр Онищенко заявляє, що братиме участь у виборах президента України в 2019 році.

«Так, я вирішив балотувататися», – заявив він в інтерв'ю The Washington Times, відповідаючи на запитання, чи правда це, повідомляє Українська правда.

«Порошенко розглядає мене як сильного політичного і економічного суперника. Тому перша його мета була позбавити мене і опозиції фінансових ресурсів і змусити мене покинути рідну країну», – переконує Онищенко

«Адміністрація президента Петра Порошенка стає все більш авторитарною, монополізує владу й утискає опонентів», – сказав одіозний політик.

Онищенко заявив, що після зняття депутатської недоторканності слідство в його справі нічого не зробило. Але він не виключає порушення нових справ.

«Я здивуюся, якщо не буде нових звинувачень після оголошення про моє рішення йти в президенти», – сказав політик.

Він нагадав, що торік представники Служби безпеки України звинуватили його в державній зраді, за доказ взявши переписку адвоката нардепа з третьою особою.

За словами Онищенка, кримінальне переслідування є у влади способом боротьби з політичними опонентами.

«Як я вже казав в інтерв'ю у 2016 році, більшість кандидатів можуть мати щонайменше одне звинувачення до часу виборів –  так розчищають дорогу для Порошенка», – сказав він.

Онищенко також заявив, що наближені до влади люди хотіли привласнити його компанії.

На запитання, яка його економічна передвиборча програма, нардеп відповів: «Я обговорюю, як відродити українську економіку, з провідними економістами, колишніми високопоставленими правоохоронцями, антикорупційними та іншими фахівцями. Ми підготуємо план, який я представлю».

Як відомо, Онищенка підозрюють в організації корупційної схеми з перепродажу газу. Він утік із України 2016 року і перебуває в розшуку. Хоча Інтерпол відмовився оголошувати Онищенка в міжнародний розшук.

Розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування» у грудні 2015 року, веде Національне антикорупційне бюро.

За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого «Укргазвидобування» спричинено збитки на більш ніж 740 млн грн.

5 вересня 2017 року детективи НАБУ затримали одного з підозрюваних у «справі Онищенка», який юув у розшуку..

Загалом слідство встановило причетність до участі у «газовій схемі» 29 осіб: 8 із них перебувають у розшуку. 12 звинувачувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб вирок набув чинності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: